Vad gör man om den enda halloweenfesten du är bjuden på ligger ca 40 mil bort in the city were you used to live?

Jo, man spenderar kvällen i den vanliga ensamheten, skrattar åt att ens lillasyster är kassare än en själv på att laga mat, tuperar håret till the daily hairdue man hade i gymnasiet (dvs trassligt till tusen), sjunger att allt gör mindre ont sen och leker lite med sin kamera.

I övrigt är det en riktigt kass halloweenhelg.Fick med mig lillasyster ner till biblioteket idag. Låndade ett par böcker. Mest designböcker. Typ "Svensk Form Internationell Design", "Stilguiden - Möbler och inredning" och "Älskade form!". Här ska läsas om stolar, hurra!
Lånade även Fredrik Strages bok "Fans". Letade runt efter hans "Strage Text" också, men vårat bibliotek är rätt.. efter. Och utbudet är litet, men man ska väl egentligen inte klaga.
Egentligen.

Gårdagens tristess ledde till att jag grävde bland gamla bilder. Hamnade till slut på 2 Juni år 2007 där jag hittade en photoshoot som mest blev en timmes ingenting/trams/skratt/galenskap istället för något ordentligt. Tur att det var roligt i alla fall, trots kylan. Bilderna är tagna antingen av mig, Angie, Ronja, Miriam eller Sandra. Tvivlar på att någon har större koll på vem som tagit vad då kameran skickades runt till den som orkade fota för tillfället. Crazy. Enjoy.


Ny knallröd plisserad kjol, over-knee stumpor och stor rosett runt halsen gör faktiskt dagen lite finare.

Har idag kollat på Pi. Pi är en film från 1998 och handlar om att "a paranoid mathematician searches for a key number that will unlock the universal patterns found in nature". Överlag gillade jag den. Den var rätt underlig och jag brukar ju have a thing för lite småunderliga filmer. Judar som tror att ett 216 siffror långt nummer ska bilda Guds riktiga namn tilltalar mig tydligen. Dock hängde jag inte riktigt med på vissa ställen så jag tror jag ska se den igen någon dag för att göra den riktigt rättvisa.
Kanske borde ta mig tid att kolla på Cashback också när jag ändå är igång. Folk säger ju att de tror jag skulle gilla den.

Hoppas på solsken till morgondagen så jag kan promenera.


Första dagen på höstlovet för alla de som inte nått högskole/arbets-ålder ännu har jag spenderat med att:
- Ha på mig röda strumpbyxor och rött skärp och röd scarf och cykla runt på min röda cykel
- Upptäcka att; 1. De håller på att dra kablar längs hela cykelvägen bort till Närlunda, vilket betyder att jag måste gå i tunna tygskor i djupa vattenpölar och blöta gräsmattor på sidan om vägen och bli jätteblöt om fötterna 2. Lekplatsen mellan hyreshusen vid ICA Jouren är jämnad med marken 3. De höga yviga buskarna och staketet runt Kristinagården är borta
- Vara så snabb hos doktorn att jag knappt hann sätta mig ner innan jag skulle gå igen
- Inte riktigt orka ladda in dimbilderna från bussen i onsdags i datorn
- Rita en Raeinpyramid på vänsterhanden med min nya guldiga gelpenna
- Läsa cirka 600 blogginlägg via bloglovin
- Ha en bra hårdag tills det börjar regna
- Äta isbjörnar av vit choklad tillsammans med vanlijglass med marshmallowswirls (dvs B&J Baked Alaska)
- Inse att jag måste sluta att bara ladda upp massa fula tråkiga photoboothbilder
Jag har asont i musklerna runt revbenen samt i sidorna (gissningsvis på grund av diverse rörlser med armarna över huvudet) och mina vader smärtar så jag knappt kan gå (gissningsvis på grund av att jag stod och hoppade en halvmeter upp i luften av lycka i sisådär en och en halv timme). Vädret är kasst och bara för att jag de senaste timmarna suttit och njutit av Mumford & Sons är jag nu försenad och måste speed-duscha för att hinna till återbesöket hos läkaren.
Bra grej är att utslagen har försvunnit helt av penicillinet.
Dålig grej är att jag nu inte har någon aning om hur i hela friden jag ska få bort alla ärr som lämnats kvar.
Är nu tillbaka i skogen från huvudstad efter fem dagars umgänge med Ronja och ännu ett möte med ett av världens bästa liveband.

2007 var det perfekt.
Den här gången resulterade i perfekt 2.0"Du mår nog sämre än vad jag vågat tro"
"Och den observationen är baserad på?"
"Massor"
"Som?"
Sen fick jag inget mer svar. Jag fick bara veta om att jag mår jättedåligt (utan anledning obviously) och sen loggade personen i fråga ut. Var det för att denne var rädd för att säga vad denne tyckte problemet med mig är eller om det var teknikens fel vet jag inte. Dock lutar det nog i min bok mest åt alternativ ett. Människor är fega varelser.

Så arg så jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Jag må vara screwed up beyond repair på vissa punkter, men att hiva ur sig något sånt utan argument gör mig bara arg. Att personen i fråga dessutom ställer mig samma frågor sjutton gånger om för att bara ställa samma frågor nästa gång gör mig också arg. Om man inte kommer bry sig om att komma ihåg svaret man får ska man inte heller ställa frågan.
Hade du suttit framför mig tror jag att jag skulle ha spottat på dig. Så arg är jag.
(klicka på albumet för att lyssna på det)
1. Bad Lieutenant - Never Cry Another Tear
2. Friska Viljor - For New Beginnings
3. Grand Archives - Keep in Mind Frankenstein
4. Stars in Coma - Sisters
5. Rodrigo y Gabriela - 11:11
6. Miike Snow - Miike Snow
7. Megafaun - Gather, Form and Fly
8. Wave Machines - Wave if You're Really There
9. The Pains of Being Pure at Heart - The Pains of Being Pure at Heart
10. The Mummers - Tale to Tell
11. Screaming Lights - Like Angels
12. Noah and the Whale - The First Days of Spring
13. Surrogate - Popular Mechanics
14. Volcano Choir - Unmap
15. Reverend and the Makers - A French Kiss in the Chaos (ej hela albumet @ spotify)
16. Headlights - Wildlife
http://open.spotify.com/track/0iUano4euaiUETVUd1u0cx
Hade totalt glömt bort att jag lagt ett bud för flera dagar sen på Razorlight - Hold On 7" (då jag oftast är en sån som lägger bud en halv minut innan auktionen avslutas) och helt plötsligt får man ett mail från tradera om att man vunnit.
Där ser man. Att få med Johnny Borells röst  i min vinylsamling är väl inte helt fel även om det bara är en singel.

(Och på tal om vinyler var jag THIS CLOSE att beställa An end has a start i förrgår. Den kostade ju "bara" 189.)
Vaknade på rätt sida. Frukost vid ett. Inser att jag inte lyssnat på Marina and the Diamonds in ages. Idag ska jag göra saker.

To do:
- "Fina album från 2009, del 2"
- Säljannons med kurslitteratur
- Starta auktioner
- Städa bort det översta lagret av random prylar i mitt bombnedslag till rum.
- Eventuellt(!) ta en promenad. Trots att Askerusnd är dött och jag redan sett allt.

Bra bra.
Tråkig fredag. Ligger och stirrar i taket eller på House alternativt True Blood. Är hungrig men orkar inte riktigt göra något åt det. Hatar hur messy mitt rum är, men orkar inte göra något åt det heller. Borde göra anonnser för att sälja kurslitteatur och skapa massa traderaauktioner för småsaker jag inte längre bryr mig om, men guess what? Jag orkar inte göra det heller.

Vad gör du idag?
Idag dansar jag runt med dammsugaren i min nya kjol med Mary Onettes i hörlurarna och önskar att den där Mr. Bowie kände för att göra en worldtour.Fyra bilder från rullen senvinter/vår/sommar 2009.
(Dålig kvalité blir det automatiskt när man, som jag, inte är tillräckligt cool för att ha scanner och får fota bilderna istället.)

1. Far och mor vid Marieberg i typ augusti.
2. NCC-boxar på baksidan av Marieberg Galleria medan de höll på att bygga klart det sista.
3. Mormor och morfars köksfönster.
4. Dubbelexponering.
Först blev jag arg då jag trodde att det var "random brud jag aldrig sett" som hamnat ovanpå Miriam och Emmet, men efter att klagat på det på facebook och ha bläddrat igenom högen femton gånger till börjar jag undra vart den där bilden på Jotto-Julia tagit vägen. Den jag tog i hamnen när hon hälsade på i stan i somras. Sen insåg jag att det var hon som hoppat in i bilden efter. Förlåt Tvä. Du är mycket bättre än random brud och nu har jag ju en fin bild med två fina människor på istället för att ni har varsin.Fick hem två rullar med film från framkallning. Den ena hade jag ingen aning om vad det var på. Den andra är tagen under 2009 och jag minns därför åtminstone hyfsat bra vad det är på den. Det här är fyra favoriter/"favoriter" från rullen jag inte visste något om. Enligt mina beräkningar är den från våren/sommaren 2007.

1. Ormen jag höll på att trampa på och nu i snart tre år undrat om det var en hasselsnok eller en huggorm. Pappa säger huggorm. Jag är inte säker.
2. Jennies förra ponny Sammy.
3. Dåtidens favoritsko på verandan till lillstugan i Solvik.
4. Kvidd.
1. På Bangatan.
2. På Espresso House.
3. På Monki.

Igår var jag som sagt i Göteborg. Gick upp vid tio i fem för att hinna med bilen vid halv sex. Det var rätt fint att bara sitta och se himlen skifta från svart till gråa till gul till orange till blå utanför rutan. För en gångs skull kom jag och pappa överrens i mer än två timmar i sträck. Det är inte ofta.
Väl framme tog jag nian till Stigbergstorget och vandrade gatan bort för att mötas av James röst i porttelefonen. Emmet verkade gilla att se mig och mitt ansikte eftersom han nästan slickade bort det. Miriam halvsov. Jag och Emmet väckte henne. Efter frukost, genomgång av bloglovin och en kort promenix med valpen tog vi spårvagnen in mot stan.

Sen gjorde vi mest ingenting faktiskt. Strosade runt planlöst. Skrattade åt riktigt fula skor. (Vad tänkte ni med, Din sko?)  Rökte som skorstenar på Espresso House. Mirre hittade en tröja. Jag hittade en kjol. Vi hittade Alice på Topshop/Beyond Retro och bytte nummer för att senare nostalgiäta äcklia donkenpommes (endast för gamla tiders skull.) Men det blev inte av för vi glömde bort tiden och sen blev den fyra och jag blev tvungen att säga farväl och ta mig tillbaka till ingenstans.

Nu ska jag ringa SJ och använda upp det där presentkortet jag har. Stockholm 21-25 oktober. Hurra.Efter att ha laddat upp ungefär 30 stycken 32x32px stora bilder med cirka fyra minuters mellanrum då blogg.se segat något otroligt, samt att jag försökt organisera det hela efter min oerhört fina ritning i inlägget under, så är det finally finished. De nya länkpixlarna. Jag är lite nöjdare än jag var med länkprickarna faktiskt. Och nu har jag plats för fler utan att behöva ändra något nämnvärt, vilket är en bra grej då jag insåg efter halva vägen att jag glömt några till. ENJOY.

P.S. Förstår du inte ett dugg om vad jag pratar om och fortfarande ser röda länkprickar till vänster råder jag dig att trycka på F5. D.S.
Bilden ovan visar det som nog kan ha varit det "viktigaste" jag hittat på idag. Och nej, det är inte meningen att någon förutom jag ska förstå någonting alls. Fast ni kommer säkert förstå om en timme eller två eller tre.
Kryptiskt? Aningens kanske.

Innan jag somnade igår tittade jag igenom ännu ett gammlt House-avsnitt. Är helt förundrad över hur fantastiskt arrogant han är. Kommentaren "If her DNA was off by one percentage point, she'd be a dolphin." fick mig att skratta pinsamt mycket.

Nu åter till arbetet.

Imorgon befinner jag min i Sveriges finaste stad, Göteborg.
Awesome.Fullständigt namn: Camilla Kristina Elisabeth Johansson
Bor: Hagsätra, Stockholm
Från: Askersund, Närke

Varför heter bloggen Cargohold?
Namnet kommer från en av de första raderna ur min favoritlåt of all times, The Mountain Goats - Cotton
Det är även från den låten ett av mina smeknamn kommer då jag under en längre period runt 07/08 använde Cotton som mitt nickname på bland annat bilddagboken.se.

Vad fotar du med?
Sedan den 19 april 2007 är jag ägare av en Canon EOS 30D.
I februari 2011 fick jag låna en Canon EOS 40D av en av de snällaste människorna jag känner på obestämd tid.
Den 31 juli 2013 köpte jag en Canon EOS 6D.

Allt fotat på en brännvidd under 80mm innan december 2010 är taget med ett Canon EF-S 18-55/3.5-5.6 (aka kitobjektivet).
Sen blev jag ägare till ett Canon EF 28/2.8.
I juni 2011 köpte jag ett Canon EF 20-35/2.8L (som tyvärr gick sönder när jag lånade ut det) vilket gjorde att jag köpte ett Canon EF 16-35/2.8L istället. 
Annars använder jag ett Canon EF 50/1.4 och utöver det äger jag ett fabulöst Canon EF 80-200/2.8L som jag tyvärr inte använder så ofta.
 
Analogt fotar jag med min mors gamla utrustning hon hade när hon var ung -
Canon AE-1
med Makinon 135/2.8, Canon FD 50/1.8 S.C. och en Teleplus 2x-konverter.

Och så har jag två polaroidkameror (Supercolor 635CL) - dock vet jag knappt ens om de fungerar då jag inte har råd att köpa film till dem.

Hur har du fått till bloggdesignen?
Den har jag kodat ihop alldeles själv. Grunden är antingen en av de mallar som redan finns inlagda på blogg.se, alternativt en Creative Commons-mall som jag modifierat efter eget tycke och smak. Jag är helt självlärd och har ägnat ett massivt antal timmar framför diverse sökmotorer för att lyckas lära mig. Har inte heller gått någon kurs inom området. (Eller okej, det har jag visst. Det ingick en kurs i webbpublicering i mitt program när jag studerade i Kalmar, men det som vi skulle lära oss i den kunde jag redan innan, så det räknas liksom inte.)

Hur får jag kontakt med dig?
Skicka ett mail vettja! Länk finns i spalten till höger.

Efter ens stunds övervägande kände jag att det var dags att skriva det här inlägget. Har tänkt göra det rätt länge, men har inte riktigt orkat få till det bra eller inte vågat för vad folk skulle tycka. Sen kom jag ihåg att jag ju faktiskt inte bryr mig för fem öre om vad folk tycker. Så här är det. Inlägget med tankarna om fenomenet fotobloggar.

Har aldrig förstått det där med fotobloggar. Eller snarare de som kallar sig för fotobloggar. Sida upp och sida ner med makrobilder på vattendroppar och grässtrån i motljus. Det enda kravet som verkar finnas för att få kalla sin blogg för fotoblogg är att man ska kunna få till en maffig bokeh. Detta är för mig helt obegripligt. Bilderna ser likadana ut vecka efter vecka och även om den sämste ibland kan få till en pangbild är det överlag bara så oinspirerat att jag vill spy. Tanken bakom varje bild verkar vara något i stil med "Det här brukar vara populärt hos alla andra, då gör jag så jag också". Och ja, det verkar ju uppenbarligen fungera bra för de flesta. Många bloggar utav denna typ jag beskrivit ovan har läskigt många bevakare och får vecka ut och vecka in mängder av kommentarer om hur fina bilder de tar och om hur duktiga de är.

Och grejen är inte den att de inte är duktiga. Till och med jag inser att man måste börja någonstans och för de som aldrig hållt i en kamera förut är det hemskt bra. Men! (Självklart finns det ett men.) Grejen är den att foto för mig är något som får en att växa lite som människa. Foto ska vara något som gör att man vill utvecklas. Något som skapar viljan att kunna ta de där bilderna ingen annan tagit förut. Se saker ingen annan sett och fånga dem för evigt med ett knapptryck. Jag ser inget utav det här i någon utav dessa bloggar. Bläddrar tillbaka i arkivet flera månader, och i vissa fall till och med år, men ändå är det samma grej. Tydligen är det roligare att ta samma bild man alltid tagit och få en kommentar eller två extra om vilken bra fotograf man är än att tänka lite utanför lådan och kanske utvecklas från att vara en medelmåtta i mängden till någon som kanske inspirerar andra med sina idéer.

Personerna bakom bloggarna skriver själva att de fotograferar för att  de vill utvecklas och vissa säger att de till och med vill livnära sig på ett yrke som fotograf. Ändå är det samma bilder. Dag ut och dag in. Och det enda som ändrats från att de började till där de är nu är att de fått tag på ett nytt objektiv eller två. Eller ett ny kamerahus med tre extra miljoner megapixlar. Och trots det nya fina objektivet för tusentals kronor eller det nya kamerahuset för ännu flera tusenlappar ser bilderna likadana ut som de gjorde från början bara för att människan bakom kameran fortfarande inte tänker längre än näsan räcker.

Och jag tvivlar på att det här inlägget kommer läsas av någon utav de människor som det egentligen är riktat till.
För här finns ju inte en enda makrovattendroppe-i-motljus-bild så långt ögat når.Första utkastet på länkarna finns till vänster. Jag tycker de blev lite för stora. Och färgen blev inte som jag tänkt mig. Och det blev alldeles för prickigt nu. Blä. Detta får bli en nödlösning tills jag kommer på något bättre.
Jag sitter dessutom och har lite ångest över att det faktum att det känns som att det är någon eller några jag glömt ta med i listan. Känner du dig bortglömd, hojta till. Jag är inte så bra på det där med att lista friends with blogs. Förlåt.
1. Min morbror gestikulerar väldigt vilt när han pratar ibland. Morfar ser bestämd ut.
2. Mormors nalle hon haft since forever. Ungefär.
3. På vägen hem hittade vi ett vägarbete som inte fanns där när vi åkte dit.

I torsdags fyllde min morfar 69 år. Spenderade hela fredagkvällen på Storgatan med en liten del av släkten och åt mormors pajer. Konstaterade att jag verkligen gillar de konversationer som dyker upp när min far och morbror hamnar i samma rum. Vilket tyvärr inte är ofta. Idag var det exempelvis om hur omöjligt det är att göra affärer med italienare och hur många gånger min morbror och moster egentligen flyttat runt sitt rum, samt i vilken ordning de varit i vilket rum. De kom inte fram till något där.

Helt plötsligt kom vi in på något annat som ledde till att ämnet blev what-stupid-thing-I've-done-in-my-childhood-which-may-have-affected-me-the-most.
Toppkandidat nummer ett är gången när jag var cirka fyra, min lillasyster cirka ett. Jag sitter i baksätet med gammelmormor och lillasyster sitter fram i barnstol. Mamma är inne i affären och handlar. Jag har en såndär fin paraplyklubba (you know what I mean) och jag säger åt gammelmormor att smaka på den. Hon gör det och i samma veva tappar lillasyster nappen ner på golvet så gammelmormor reser sig upp och börjer sig fram för att försöka fixa upp den över framsätet. Just då inser jag att jag vill ha tillbaka min klubba. Nu och omedelbart. Detta resulterar i att jag sträcker tag efter pinnen och rycker till. När jag sedan tittar upp på min fina paraplyklubba har den ett par fastsittande löständer som extra tillbehör. När mamma kommer tillbaka till bilen är jag helt förstörd och gammelmormor skrattar så hon gråter.
Toppkandidat nummer två är jag inte riktigt säker på min ålder. Säkerligen runt fyra där också. Min far håller på att fixa med något ute vid vårt förra hus. Han drar fram vattenslangen till baksidan och går runt till framsidan för att vrida på kranen. I samma veva dyker jag upp och tar tag i slangen och ställer mig och stirrar in i den. Precis när min farbror går runt hörnet til baksidan sätter vattnet igång och rätt i ansiktet på mig. När pappa kommer runt huset ligger min farbror på marken och asgarvar och jag står lite längre bort, dygnsur, och gallskriker.

Jag minns ingen utav de här gångerna utan har fått allting berättat för mig och jag tackar högre makter för att inget utav det finns på bild.I-landsproblem som dykt upp under dagen:
- Spotify dödar mig mentalt med en tävling om att få träffa Joshua Radin efter hans spelning på Debaser på tisdag som jag inte kan närvara vid och därför spelar det inte ens någon roll om jag skulle råka vinna eller inte. Jag väljer att gråta istället för att ens försöka vinna det. Min tur ligger ju på minus 57 i vanliga fall så varför skulle det gå bättre nu? Jo, enda anledningen till varför det skulle kunna gå bättre är för att högre makter vet om att jag ändå inte kan utnyttja priset i fråga.
- Simon Norrsveden meddelade idag att han ska sluta blogga. Detta är mer eller mindre katastrof. Vems fiffiga roligheter ska jag nu läsa hela dagarna?
- Randomlyssnar på Spotify och inser att jag hört Reverend and the Makers-låten Hidden Persuaders förut. Dvs förut som i någon annanstans än på Spotify. Att jag inte kommer på varifrån får mig att slita mig i luggen.
- Jag vill ha en lookbook. Men jag känner ingen som har lookbook och kan därmed inte heller få en invite. Så jag kommer aldrig få tag i en lookbook. Detta faktum får mig att bli på ett humör som jag klassar ligger någonstans mellan ledsen och förkrossad.

Jag borde sova.
(klicka på albumet för att komma till det)
1. Casiotone for the Painfully Alone - Advance Base Battery Life
2. The Big Pink - A Brief History of Love
3. Masters of Reality - Pine
4. IAMX - Kingdom of Welcome Addiction
5. The Cave Singers - Welcome Joy
6. Midaircondo - Curtain Call
7. Lady & Bird - La ballade of Lady & Bird
8. Swedish for Beginners - Facts and Fabrications
9. The Fine Arts Showcase - Dolophine Smile
10. The Mountain Goats - The Life of the World to Come
11. Ohbijou - Beacons
12. Passion Pit - Manners
13. Maps - Turning the Mind
14. Jet - Shaka Rock
15. God Help the Girl - God Help the Girl
16. The Elephants - Take it!

Efter ett tag insåg jag att det finns alldeles för många fina album från 2009 för att få plats med alla i ett och samma inlägg. Så det kommer fler inlägg som detta in the future. Tills dess får ni njuta av de här.
De senate dagarna har jag:
1. Lyssnat på säsongspremiären av Kalmarkarusellen och insett att det nog inte är en så bra idé att jag ringer in till programmet. Det blev allt himla rörigt då.
2. Fixat klart Miriams blogg efter önskemål. Såg dock nyss att det är fel färg på vissa länkar. Skyller på det faktum att jag insåg att det blivit något fel i koden precis när jag trodde jag var klar så jag fick sådär runt ett på natten sätta mig och börja om från början. Kul grejer.
3. Varit i Örebro och tittat på Coco Avant Chanel samt tiggt till mig ett nummer av Plaza som är en av världens bästa tidningar. Filmen var också helt fenomenal förresten.
4. Fått en himla udda dygnsrytm som innebär något i stil med somna vid två-ish. Vakna vid nio-ish. Inte kunna somna om först, för att sedan runt elva inte kunna göra något annat än sova till typ två eller tre. Detta är itne särskilt produltivt och ddöar viktig tid jag behöver.
5. Insett att HiKs stuidevägledare inte är så bra på det där med att kolla sin mail.
6. Insett att HiKs studievägledare inte heller är så bra på det där med att vara vid telefonen sina telefontider.
7. Varit hos den där privatläkaren som ska vara så himla bra och kollat upp vad i hela friden det är för utslag som dyker upp oförklarigt på mina lår, blir jätteinfekterade utan att jag petar på dem och sedan försvinner och lämnar ännu ett ärr till min samling. Tydligen är det någon bakterie(?) och jag ska äta någon form av penicillin tre gånger om dagen. Och inte sola (Åh nej, hur ska jag klara mig, jag som alltid solar!)
8. Tittat på ännu fler avsnitt av House.
9. Insett att the dude på arbetsförmdelingen som mamma tvingade in mig till idag har släktingar som bor i trappuppgången brevid Mirre. Coolt.

P.S. Listan med fina 2009-album kommer snart. Jag pillar med den. D.S.
Feberdrömmar utan feber. Trött efter tolv timmars sömn. Icke-fungerande USB-minne som fungerar. Skickade mail som egentligen är oskickade.

Feberdrömmarna var på riktigt. Det var sådär hemska drömmar man bara har när man är riktigt sjuk. Sånnadär drömmar som gör att man börjar gråta inne i drömmen. Detta trots att jag inte haft feber på flera år. Får aldrig feber utan bara massive pain i hals och lungor. Jag gillade det hur som helst inte. Inte alls. Och till råga på allt hjälpte det inte att jag sovit det längsta jag gjort på länge utan är fortfarande trött och drömledsen.
Vågade testa USB-minnet. Det fungerar. Berodde nog mest på min snabba reaktion med tömmning och torkning. Tack tack tack!
Har äntligen skickat iväg det där viktiga mailet som gör mig ett litet steg till på vägen att get out of here. Jag hoppas.

Återgår nu till ännu ett avsnitt av House. Håller på att kolla om från början. Är på avsnitt 16.
Sen ska jag göra en lista med fina album från 2009 du kanske inte hört. Stay tuned.

Jag har nu ännu en merit på min lista över klantiga saker jag gjort genom tiderna. Ni vet den där listan där typ smälta geisha på nattduksbordslampan och svara "Tack jag har jobbat på det" till kommentaren "Snyggt knullrufs!" finns på.
Jag har nu också tvättat mitt fina röda (och enda) USB-minne i tvättmaskinen. Har ännu inte vågat testa om det lever, men hela kvällen igår ägnades åt att sitta och tömma det på vatten och sitta och långtidstorka med hårblås på lägsta styrkan. Vad ska jag göra om det inte funkar? Hur ska jag klara mig? Okej för att jag inte använder det alltför ofta, men när jag väl gör behövs det verkligen.
Fan också.
Upptäckte att jag inte kan få på mig ännu ett par jeans. Trots att jag gått ner ett kilo. Hurra?

(Note to self: Se det positivt. Du har ju bara 2.8 BMI kvar att gå ner nu om du vill se ut som du gjorde förra året.)Hard-Fi - Television
Sitter och lyssnar på Hard-Fi. Det var väldigt länge sen. Har nog inte gjort annat än bara bläddrat förbi dem i spellistan sedan Once Upon a Time in the West släpptes.

Dagen har för övrigt spenderats med att elda i kaminerna. Varför? Det var 17.2 grader celsius på ovanvåningen när jag vaknade. Extra uppfriskande att gå in i köket för att leta efter frukost idag må jag säga! Anledningen är för att min far inte orkat sätta igång värmen för vintern ännu. Vilket betyder att när graderna går ner till ungefärligt minus tre under nätterna gör ovanvåningen i stort sett samma grej. Källaren klarar sig bättre turligt nog. Som kronan på verket håller jag på att elda på mina sista vedpinnar as we speak. Ser inte fram emot att gå upp imorgon.
Sysselsättning nummer två har varit att plocka tillbaka alla böcker till bokhyllan som vi var tvugna att flytta ur vid ommöbleringen. Det lustiga är att innan flytten var det en hel hylla tom på böcker i hyllan och medan jag håller på att plocka tillbaka dem inser jag att alla inte kommer få plats. Jag förstår ingenting och försökt komma på den ena osannolika teorin efter den andra. Typ något om att en inbrottstjuv lämnat en hög med Selma Lagerlöf-böcker åt oss för att de behövde någon som tog hand om dem. Jag gav upp den rätt snabbt.

Nu: Försöka komma på vad i hela friden jag ska göra för design till någon tossig halvamerikan som förklarar för flummigt för att jag ska förstå vad hon egentligen vill ha. Vojne!
Nu har jag suttit i jag-orkar-inte-räkna hur många timmar för att få till den här dumma designen. Den har bråkat med mig så jag till slut inte riktigt vetat vart jag ska ta vägen. Frustrerande då. Jättenöjd med mig själv nu. Ska fixa till massa småprickar som länkar under arkivet hade jag tänkt. Dock är det alldeles för pillrigt för att sätta igång med nu, så det struntar jag i tills jag bestämt mig för vilka som är snälla och trevliga nog att få vara med.

Har de sensate dagarna suttit och lyssnat på Editors nya album som kommer ut den tionde om jag inte minns fel? Hur som helst är det ett hemskt fint album och jag råder er att lyssna på det när ni får chansen.

Bilderna tog jag igår. Har kommit fram till att jag ska försöka göra någonting med min kamera och nuvarande uppdrag är "b/w in color". Det vill säga, ta färgbilder som är svartvita. Typ. Låter väl lite lagom dystert såhär nu när hösten börjar komma. Är ändå rätt nöjd med att jag lyckats komma på någon sorts tema att hålla mig efter åtminstone. Nu har jag ju något speciellt att leta efter istället för att försöka se allting runt ikring mig som bilder. Bra början på en ny kreativ era.