Ni vet när man sitter och ser vad en vän eller någon i ens närhet gör. Lyssnar på vad de har för planer. Och så kommer den där punkten mitt i berättelsen när man inser att människan inte tänkt igenom sina planer ordentligt. Den har missat en detalj här som gör att det hela inte fungerar där. Vad gör man då? Jo, man säger ju självklart till denne att "Men har du tänkt på..?" och så blir personen i fråga påmind och tänker igenom allting en extra gång och sen fungerar det.
Det är i alla fall så man borde göra. Lyssnaren borde kunna komma med konstruktiv kritik och berättaren borde kunna ta till sig detta och tänka över det hela en extra gång och fylla eventuella hål.

Vad gör man då om man har en vän som gör planer som inte låter hållbara för fem öre? Om en människa i din närhet tänker ta på sig mera saker än den visar utåt att denne hinner med och klarar av? Och lägg sedan på att denna människa inte kan ta någon form av kritik utan att sätta taggarna utåt och tycka att "Sluta var så negativ och var glad för mig istället!"
Det är då man tar till trumfkortet att man är anonym (i alla fall till en viss grad) på internet. Det är då man tar tillfället i akt och slänger ut en anonym kommentar med det där man vet att flera än en själv tänker men ingen säger högt.
För det är ju fult att ifrågasätta någon öppet. Det är ju hemskt att man inte bara kan vara tyst och glad och se vad som händer även om man vet att planerna i fråga är dömda på förhand att misslyckas. För det är ju bättre att sitta och gotta sig i andras olycka efteråt än att varna dem innan att tänka en gång till. Sitta och skrocka att "Håhå vilken tur att det inte var jag som gjorde den missen".
Eller?

Ska härmed erkänna att: Ja, jag kommenterar anonymt.
Saker jag tycker, men vet skulle sticka illa i ögonen på människan i fråga. Jag gör det hos människor som jag vet inte kan ta kritik och istället för att de tänker efter så får man ett halvmil långt inlägg tillbaka där ca 80% är personliga påhopp om hur feg och äcklig jag är som kommenterar anonymt om sånna saker.
De där sakerna det är fult att prata högt om.

Egentligen skulle jag lika gärna kunna skriva ditt mitt namn. För det stör mig inte alls om de vet vem jag är. Oftast avslöjar jag vem jag är i efterhand, när de fått sig en tankeställare. Men det är inte samma sak att slänga ur sig ett försvar mot någon du känner och vet vem det är som att kasta ut det över "den där anonyma jäveln". Folk blir mer frispråkiga. De använder ord de inte skulle använda annars. Man blir kallad trög, irriterande, patetisk med mera. Ord man aldrig skulle bli kallad annars.
För det är ju sånna ord man inte säger högt.
Och speciellt inte till någon du känner.

På ett sätt gör jag det för folk i min närhet. Få dem att ta det där extra steget i tanketrappan.
På ett sätt gör jag det för mig själv. Jag gillar att provocera.
Jag tycker om att se att det händer någonting bara för man lägger till det där extra ordet som egentligen inte "får" vara där.

Är det verkligen så fel att må bra av att framkalla reaktioner?
Är det verkligen så fel att vilja få folk att tänka till?this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

3 (kärleks)brev
▼ ämma
2010-01-21 18:27:43 // URL: http://nikoba.blogg.se/

DRA ÅT HELVETE MILLA!

▼ Agnes
2010-01-21 18:54:05 // URL: http://nikonian.blogg.se/

Jag brukar också kommentera anonymt, av precis samma anledning!

▼ Meow
2010-01-21 20:01:19 //

Jag har inte ett piss med det här att göra och vet ingenting om Ämma eller hur hennes liv ser ut, men jag tycker ändå på något sätt att din kommentar var befogad. Man ska kunna ge djur 100% god omvårdnad , om inte så skaffar man inte ett djur oavsett vilket slags djur det är. Just därför jag inte skaffar hund, trots är de är så sjukt mysiga och världsbäst. Jag vet att jag hellre är ute och festar bort helgerna än att ta hand om en valp haha, så, hundprojektet ska jag tänka på när jag har blivit vuxen och redo för ansvaret att ta hand om ett liv.Stå på dig Milla, åsikter ska få uttalas fritt. Du hade kanske kunnat använda en mildare ton eller något så hade det inte känts lika mycket som ett påhopp för Ämma? Omformulering eller ngt, för det är ju en vänlig påpekan i grund och botten vad jag har förstått. Synd bara att det inte gick fram.Take care konkelbär !

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER