Av någon anledning så blev tisdagen den första juni en oerhört händelserik dag.

- Jag klarade Matte C.

Vilket i stort sett betyder "HEJ SÖDERTÖRN!". Nu är det bara CSN som ska charmas kvar. Wish me luck on that one. Lär behöva det.

- Har ofrivilligt deltagit i krig med fiskmåsar.
Känner att jag behöver förklara den punkten lite. Som den snälla dotter jag faktiskt är så hjälpte jag min mor med att tvätta. Går ut med tvättkorgen i högsta hugg i trädgården för att hänga upp allting på torkvindan - solen sken ju trots allt.
Det är då jag näst intill måste kasta mig ner på marken för att undgå att en fiskmås flyger rakt in i mig. ("Vafalls?!") Trycker mig upp mot ena plommonträdet för att försöka förstå varför jag just blev attackerad. (="Var fasen har deras ungjävel trillat ner nu då?") Ser ingenting. Försöker söka med blicken i häcken då det har gömt sig ungar där förr, men ser inte ett smack. Det finns med andra ord ingen nedfallen fiskmåsunge inom synhåll. Ändå får jag en fågel i huvudet. Förvirrad hänger jag upp tvätten fort och skyndar mig in under altantaket igen.
Och såhär håller det på. Hela eftermiddagen. Jag försöker hänga och hämta tvätt och fiskmåsarna blir både flera och jobbigare. Inser till slut att deras unge måste finnas på kortsidan av huset, dvs i andra ändan på trädgården. (Min far bekräftade detta senare på kvällen då han fick syn på en springandes på grannens tomt.)
Herregud. Jag var ju inte ens i närheten.

- Testat min nya kamera/handlat mjölk och Piggelin med min lillasyster.
(Se nedan)
Då Marieberg (note: stort shoppingcentrum söder om Örebro) numera utrustats med en Elgiganten MEGASTORE (Hör ni hur extra MAFFIGT det låter med VERSALER?) samt Media Markt så tävlade de båda i slutet av förra veckan om vem som hade coolast öppningsrea. Jag som letat efter en liten skitkamera att ha med mig på festival och mest överallt tyckte detta var ett utmärkt tillfälle.
Mitt enda krav på den har varit att den ska drivas med AA-batterier av den enkal anledningen att jag inte vill stå på en festivalcamping med tomt batteri och behöva: 1. Betala för att ladda den, samt 2. Vänta någon timme på att få ta fler kort. De låga kraven kunde lätt uppfyllas och inte tar den särskilt skarpa bilder, men I couldn't care less. Den funkar ju i alla fall och några fina festivalminnen lär den allt samla ihop.

- Kodat klart Angies design.
Då jag trodde vi kommit överrens om hur den skulle se ut började vi med det sista småpillret vid nio, men det hade vi ju inte. Uppenbarligen. Tre och en halv timme senare har jag lyckats ändra om allting jag trodde vi var överrens om, men som vi tydligen inte var överrens om. (Det är ack så mycket lättare att göra saker åt sig själv.)
Nåväl, nu är det klart och jag blev väl rätt nöjd till slut trots att hon brutalskrotade min grundidé. Buhu.

Nu.
Ska jag minsann sova.

1. Baksidan på Netto
2. Spegelbild (AVSKYR hur brunt mitt hår ser ut numera. Vad hände med korpsvart egentligen?)
3. Autofokusen hänger inte riktigt med jämt, nej.
4. Men vi blåste överblommade maskrosor så jag var glad ändå.this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

2 (kärleks)brev
▼ CJ
2010-06-02 11:17:22 // URL: http://cjskonstigheter.blogg.se/

Vilka härliga kort!

▼ Alicia
2010-06-03 22:27:48 // URL: http://kvistgubbe.blogspot.com/

Haha mördarfågel! Farligt ställe det där, tur att du FLYTTAR TILL STORSTAN DÅ!!!!11

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER