Solen skiner. Jag tvättar och springer runt i shorts och linne i hopp om att ärren som pryder min kropp från haka till anklar ska mirakulöst försvinna av någa solstrålar. Tyvärr är det ju inte så och jag kommer högst troligt förbli blek och fläckig för evigt. Alternativt knallröd och fläckig vilket är det andra av de två färglägen min hud har.
Nåväl, någon ska ju vara det också. Perfekt hy är ju inte så jävla intressant i längden heller.

På tal om ingenting alls och fina sommarkvällar så kom jag, i samband med att jag kollade på deras senaste video, på att Delays faktiskt är ett himla mysigt band. Deras musik har låtit näst intill likadant på varenda skiva sedan -04 och det känns som den nya inte kommer låta särskilt mycket annorlunda. Fast det gör ingenting. För det måste ju finnas sånnadär band som bara är genuint popmysiga hela tiden.
Ovan ses och höres den första låten jag någonsin hörde med dem. Av en slump i någon av alla de "indiepop/rock" listor jag laddade hem på den tiden.
Fem-sex år sen redan. Huvaligen vad tiden går fort.
Hade tänkt åka in till Örebro för att titta på Immanu El (och eventuellt även Ola Joyce), men då vädret såg ytterst tvivelaktigt i form av mörkgråa moln när det var dags att åka struntade jag i det. Självklart börjar solen skina strax därefter bara för att retas.
Just my luck.

Istället får jag nöja mig med familydinner för att fira min mors 45-årsdag och Cloudy with a chance of Meatballs med småkusinerna.
Nåväl, det funkar väl det också.
Så. Nu var det gjort. Vaknade med världens största ångest och ville av någon anledning (för mig okänd) mest bara gråta. Svarade på det som gick att räkna ut utan större ansträngning och struntade totalt i MVG-poäng. Reslutatet skulle komma på måndag eller tisdag.
Jag tror jag är godkänd i alla fall.

Stannade till på Kupan i väntan på skjutsen hem.
Köpte.
Världens.
Bästa.
Regnjacka.
Känner mig som Markus Krunegård àla 'Mother, am I good Looking?'. Och det, det är en bra grej.
Nu är jag helredo för de eventuella plötsliga störtskurar som Arvika och Emmaboda kan tänkas bjuda på.Sufjan Stevens - Lord God Bird/Great God Bird

Cirka åtta timmar kvar till provet som (i princip) bestämmer om jag till hösten hamnar på Södertörn eller får sitta i skogen ännu ett år. Nervös? Inte särskilt. Kan jag det jag borde kunna? Inte direkt.
Dock har jag en tendens att aldrig hetsa upp mig när det gäller riktigt viktiga saker. Kanske bra, kanske dåligt.
I mitt fall brukar det dock oftast vara dåligt då jag lätt trillar över in i giving up-mode om man kommer till en fråga man inte förstår.

Nåväl, ska intensivläsa de sista timmarna hade jag tänkt. Ingen sömn här inte.
I bakgrunden ser jag hur Emma laddar upp bilder direkt från Siesta på facebook. Johnossi, Dinosaur Jr. och Thåström hitills. Jag är inte alls avundsjuk.
Inte.
Alls.
Avundsjuk.
(Yeah right..)

P.S. Det alldeles för lätt att sätta randoms på plats nu för tiden. De käftar ju inte ens tillbaka längre. D.S.Känner att jag vill göra någon form av collab/utbyte. Men jag vet inte riktigt vad.

Typ.. gemensam tumblr eller redigera varandras bilder eller skapa bilder/illustrationer/musik/annat på ett tema eller... blandskivebyte.
Kanske?
Någon.. som.. är.. på?
Ingen?


- tumblr är rätt roligt faktiskt.
- jag är pinsamt dålig på att göra det jag ska.
tröja - gina tricot
kjol - h&m
strumpbyxor - åhlens
snörkängor - second hand
kasse - pesanteur merchandise (<---hoho smygreklam! kolla turnéschemat och gå och crowdsurfa lite vettja!)

-hej modeblogg-
Stars - Take me To the Riot
Album: In our Bedroom after the War (2007)

Her Majesty - You and Me Against the World
Album: The Past is not a Good Idea (2004)

Och vad gäller The past is not a Good Idea så hittade jag den i brevlådan idag. Ett av mina skivsamlingsmål är därmed uppnåt då jag letat efter den i ungefär fyra år. (Nej, jag skojjar inte)
Frågan jag nu ställer mig är; Vad ska jag söka efter härnäst?
Mitt liv är så trist just nu. Sitter med näsan i matteboken från att jag vaknar tills jag somnar i princip.

Sidor/Tal/Dagar kvar: 56(136)/162(603)/9
Nya skor. Lillasyster fick låna en stund.Ibland får jag mail i min inkorg från musikpanelen. De undersöker musiken som spelas på radio just nu, vad folk tycker om den osv. Man får höra en snutt av en låt och säga vad man tycker från "Favorit" till "Gillat förut men tröttnat på", "Aldrig gillat", med mera.

Jag gör dem oftast, i hopp om att de större radiokanalerna en vacker dag ska sluta spela samma låt tio gånger på tre timmar. Vanligtvis är musiken riktigt dålig. Melodifestivallåtar blandat med låtar producerade endast för att sälja bra en månad eller två och sedan glömmas bort då nästa låt kommer. Jag röstar med andra ord "Aldrig gillat" på majoriteten av låtarna.

Idag fick jag en chock. Sista låten ut är Joshua Radins I'd Rather be with You och jag vill nästan fälla ett par tårar.
Nej. Nej. NEJ. Jag vägrar låta Joshua blandas ihop med Mix Megapolskval. Han är ju killen som sjungit mig till sömns i flera år med Winter och Everything's Gonna be Alright.
Det här är inte okej. Inte okej alls.
Bjuder på: Min favoritlåt av Death Cab for Cutie. (Imagine my happiness när de spelde den på Arvika. Herregud.) Från min favoritskiva - The Photo Album. Vilket är en skiva jag vill ha på vinyl THIS BAD, men inte kan hitta. Och när jag väl har hittat den har den som billigast kostat runt 90$. Exklusive frakt.
Bah. Varför ska jag gilla de riktigt rare grejerna mest?
Sökes: Ork att göra annat än att ligga och titta på anime.
Magic Man - MonsterJag är sjuk. Sängliggande i ett par dagar nu. Min röst hörs knappt, vilket är rätt roligt när jag ska försöka prata i telefon. Alla telefonförsäljare lägger bara på luren när de hör att jag knappt kan få fram "Hallå?". Det gör inte ont att prata (än så länge), det kommer bara inget ljud. Helskumt.

Vill ha juli.
Eller att vi backar till förra onsdagen. Är helt förskräckligt nykär i Tom Smith.
Varför ser det alltid ut såhär när man absolut inte orkar städa?

Note to all:
1./ Jag vågade inte ta med skrivbordet.
2./ Under högen där i mitten ska det finnas... öh. ingenting.
Förutom en stol.
Som inte syns.
Så.. Kläd- och kuddberg - check.
3./ Framför hela elementet står det en vit långbänk.
Ni undrar: "Va? Var?"
Jag förstår varför ni undrar.
Det gör nämligen jag också.
4./ Jag är jätteordningsam vanligtvis.
Faktiskt.
Jag råkar bara vara tvungen att ha för mycket saker på för liten yta just nu.
Bo hemma igen är bara nice för att man inte behöver betala maten, hyran osv.
(Sånt är faktiskt dyrt för er som inte vet.)
Resten är rätt.. Mje.
Längtar tills jag flyttar ut.
För andra gången.

P.S. Editorsgrejer kommer. Kan inte med ord beskriva hur mycket du hatar att du inte är arton Angie. Ska försöka visa det med en Fingers in the Factories-video dock. Mohaha. D.S.
Nu åker jag. Tillbaka sent imorgon kväll. Lite fattigare, men förhoppningsvis mycket, mycket lyckligare.
Grävde fram alla mina skor (Missade ett par insåg jag efteråt, men ah. Ingen större skada skedd.)
Tänkte för en sekund att jag kanske har alldeles för många skor. Har inte ens använt hälften.
Sen kom jag på att man inte kan ha för många skor.
Och höjde maxbudet lite till på ännu en traderaauktion.

På onsdag åker jag och mitt gigantiska munsår/inflammerade por till hufvudstaden för att rida med Agnes och dansa/gråta/rysa/njuta av mannen med rösten - Tom Smith.
Äntligen!

Peppar med det här och är överlycklig att de med ungefär 99,8% chans kommer spela The Racing Rats.
Pssst. Gjorde om knapparna. De där längst upp. La till en extra dessutom. Bra va?
Åker till sommarstugan för att ta mig en titt på utbyggnaden (Stugan kommer få större boyta än vårat hus..), plaska i vattnet, kolla om vitsipporna kommit fram än och försöka lära mig backa runt hörn.
Eller något åt det hållet i alla fall.På grund av att jag spenderat hela dagen i min säng tittandes på hela Amazing Race Season 6 så har jag inget roligare att dela med mig av än ett av mina favoritklipp på en av världens coolaste människor - Sufjan Stevens.

Oh. btw. Originalet till denna är ofantligt fin den också. The Innocence Mission - Lakes of Canada.
Och! La Blogotheque har massvis med fina backstagevideos, covers osv. med en hel hög andra fina artister också. Har ni aldrig hört talats om dem är det dags nu. Deras youtubekanal hittar du här.