I Närke möts man av snöblandat regn. Tackar för 'välkommen hem'-presenten och ber om kvittot för att kunna returnera. De har ändrat lite med vägen vid Netto, möblerat om i vardagsrummet och min lillasyster har en ny, visserligen lånad, mobiltelefon hon knappt ens vet hur man svarar i. I övrigt har nog tiden stått stilla sen jag var här för tre veckor sen.
På skrivbordet i mitt 'flickrum', som egentligen inte kan kallas för flickrum, hittas senaste numret av Plaza, diverse klädkataloger och ett paket med två kjolar. Herr Bowie virvlar runt i vinylspelaren jag innerligt saknat och, note to self, ska önska mig ordentliga högtalare till medan jag tittar med avsmak på de fula lakanen min mor bytt till efter den senaste nattgästen.

Fast det var ju inte det jag skulle skriva om egentligen.

Egentligen skulle det här inlägget handla om det faktum att jag tackat ja (inte bara kanske längre) till en etta på 32,5 kvadrat på Röntgenvägen 5. Inflyttning 8 nov. Jag har inte sett den ännu utan ska göra det på måndag och bestämma mig slutgiltigt då, men det känns som att det kommer bli av. Bara några minuters gångavstånd till skolan och egentligen det bästa som kunde hänt mig för tillfället.

Men.
Som alltid finns det minst ett 'men'. För om allting skulle gå fint och smärtfritt skulle det ju inte alls vara lika roligt/spännande/underhållande/etc för whoever det nu är som gillar att leka med mitt liv.

Men #1: Jag har ingen inkomst. CSN envisas fortfarande med att sju poäng till ska in i systemet innan de kan bevilja mig några pengar. Tentan jag skrev är inte färdigrättad ännu vilket betyder att jag måste vänta minst någon vecka till för att se om den blev godkänd innan jag kan skicka iväg ännu en ansökan till CSN som de i sin tur ska ligga och tugga på några veckor innan de kan komma med ett beslut.
Och jag kan egentligen inte göra ett dyft för att skynda på processen.
Och att snylta på mina föräldrar för att ha råd att bo och äta ger mig nästan mera ångest än att inte ha något tak över huvudet alls.

Men #2: Min hyresvärd. Och nej, då menar jag inte att min hyresvärd är någon bitter hagga - snarare tvärtom. Det känns på något vis som att hon halvt adopterat mig, vilket låter helknäppt då jag bara bott där två veckor. När min far idag plockade upp mig berättade hon vitt och brett (med polsk brytning förstås) om hur trevlig/duktig/snäll/omtänksam/ordningsam/ödmjuk jag är, hur mycket hon kan lita på mig, hur bra det funkar ihop med katterna som ligger och spinner i min säng var och varannan dag och att hennes dotter ser mig som 'the big sister she never had'. När hon lagar mat frågar hon hela tiden om jag vill smaka eller ta en tallrik jag också. Kollar in för att se hur jag mår, vad jag gjort idag, prata om problem med hennes exman, etc.
EFTER TVÅ VECKOR!
Och så tänker jag lämna dem efter bara cirka 40 dagar för att låta dem gå igenom ännu flera jobbiga intervjuer från massa skumt folk som svarar på blocketannonser.

Mitt ångestfyllda samvete dog just av överbelastning.this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

7 (kärleks)brev
▼ Agnes
2010-10-16 00:01:22 // URL: http://mojsengojs.livejournal.com

Aaaaawwww! Hon verkade ju asgo den kvinnan! Du får la åka och hälsa på!

▼ emma
2010-10-16 00:05:58 // URL: http://ilfart.se

WOHO! Grannar fast liksom tvärs över parkeringen. Kul kul! även fast jag kommer flytta inom en snar framtid. men ändå! KUL KUL!

▼ mirr
2010-10-16 01:41:05 //

sluta vara så vacker.

▼ mirr
2010-10-16 01:43:41 //

eller nej förresten. sluta aldrig. och jag hoppas allt går vägen nu, för det förtjänar du, och jag älskar när det rimmar utan att man tänkt sig det och. ja. du förtjänar allt det bästa.

▼ Emma
2010-10-17 13:46:31 // URL: http://ilfart.se

förresten, huge eller sssb?

▼ Alicia
2010-10-18 22:45:08 // URL: http://aliciasivert.blogspot.com/

Du är ju snygg i alla fall! Och även om man kanske inte får studiemedel för det är det ju en fin egenskap. Och hyfsat trevlig/duktig/snäll/omtänksam/ordningsam/ödmjuk är du också, så jag tycker inte gubbarna med pengar ska tveka så himla mycket hela tiden.Annars är det AWESOME med lägenhet!

▼ elin
2010-11-21 10:24:45 // URL: http://pratstund.blogg.se/

vacker

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER