Åker tåg. Utanför fönstret går solen sakta gå ner över Närkeslätten. Här inne spenderar jag alldeles för mycket tid med att leka med mitt nya mobila bredband och alldeles för lite tid med att läsa på om Wilhelm Kåge till studiebesöket på Nationalmuseumet imorgon samt läsa på till tentan på onsdag. Kanske den viktigaste tentan jag skrivit hitills då den bestämmer om jag kommer få leva ännu en månad utan studiebidrag eller inte. (Nej, nej, känn ingen press för all del)

Dagens soundtrack får bli Sufjans nya album. Det är love at first listen och jag har lite fjärilar i magen. Det var ett tag sedan jag hörde ett så bra uppföljaralbum faktiskt. Åh. Förhandslyssna lite här om ni inte redan hittat det någon annanstans. (För det läckte ju faktiskt redan för någon dag sedan. heh.)När man inte sovit ordentligt på minst fyra dagar och har panik över att man inte riktigt vet vad man ska skriva ihop till seminariet som börjar om en timme. Där man på den tiden också faktiskt måste både ta dig till skolan och skriva ut pappret i fråga (som, notera, fortfarande inte är färdigskrivet) när du inte har någon aning om hur det fungerar att skriva ut i det gigantiska högskolebiblioteket.
Lägg till att du har ännu lite mer panik över att du inte alls har packat inför hemresan som äger rum tre timmar efter föreläsningens slut. Och att du missar bussen till skolan med en halv minut, dvs; du hör den komma runt kvarteret och springer allt vad du kan mot hållplatsen men precis innan du svänger runt hörnet hör du hur den gasar iväg från hållplatsen och inser att du måste gå den raska tiominuterspromenaden ner till Huddinge centrum för att åtminstone ha en liten, liten chans att hinna med allt.

Då. Just precis då är det så himla bra att man har Grand Archives i iPoden som kan göra en sällskap så det blir lite lättare att gå.

P.S. Jag hann. Skriva ut var jättekonstigt, men turligt nog förståeligt även om det inte behövdes i slutändan för tack gode gud så kan jag skriva klart pappret på tåget hem för man fick faktiskt maila. Beckmanselever (eller ja, min lärare i alla fall) är helt sjukt snälla.
Och nu måste jag packa. På riktigt. D.S.

I lördags var det tänkt att jag och Agnes skulle åka till Runsten och titta på SM i fälttävlan för juniorer, men vädret var förskräckligt och vi kom iväg sisådär fyra timmar efter det var tänkt pga regn. Väl framme var det kallt och jävligt och gräsplanen höll på att långsamt förvandlas till ett lerfält. Vi höll ut i ungefär en och en halv timme innan vi gav upp och åkte hem.

I övrigt har jag hamnat i det där läget där jag egentligen har sjukt mycket att göra men inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja - så jag börjar ingenstans. Ska göra något åt det, men innan dess ska jag lista ut om Phosphorescent ikväll är något jag borde satsa på. Svaret blir nog högst troligt ja trots att jag den här veckan redan lagt ut 230 riksdaler på min musikaliska hälsa. 15 skivor varav fyra var inplastade/helt ospelade och en var en skiva jag velat ha i åratal men inte hitta någonstans billigare än typ 170 kronor. Tack tack tack för Myrorna/Röda Korset och människor som inte vet bättre.

Däremellan kanske man borde göra något åt det faktum att jag har ca 1500 olästa blogginlägg (Det är därför jag inte kommenterat något någonstans de senaste tre veckorna. Nu vet ni.) Eller så borde jag skriva den där grejen till seminariet på fredag. Eller plugga till tentan om en vecka. Eller börja packa since jag ska till Närke fredag eftermiddag.
..eller strunta totalt i all of the above och spela datorspel istället.Beyond Retro hade ettårskalas.Har idag försovit mig till min första föreläsning för den här terminen. Typiskt att det skulle vara en av dem jag förmodligen hade gillat mest. Spenderade istället dagen med att fundera över om det är värt att flytta över lite pengar från mathögen till konserthögen och unna mig något fint såhär på måndagskvällen.
För det det är ju faktiskt lite hårdare att vara student om man inte får något studiemedel från djävulen - aka csn.
Kom fram till att det var en alldeles utmärkt idé och hade nu tänkt ta min hatt och Pes-kasse och skutta iväg till Debaser. Det vankas ju helkväll med shoegaze.Helgen har spenderats i sydnärke med att spela The Sims 2 samt sy in kjolmidjor och korta axelband på klänningar. I övrigt ha det nu gått två veckor och sex föreläsningar sedan jag började skolan igen. Och jag skrev i torsdags på kontrakt om flytt till första oktober. Hej då Huddinge, Hej Hagsätra.
Det där med egen lägenhet lägger vi på is ett litet tag. Åtminstone till efter val och höjda bolåneräntor.
Till årsskiftet kanske.
Kanske.Insåg att det finns fyra bilder* som visar vad jag gjort det senaste året som inte är tagna av mig eller med min kamera. Två av dem är tagna av folk jag inte känner alls eller som är friends of friends of friends. Känns rätt intressant att det då är jag som får höra tjat om att "men kan du inte lägga upp bilderna från -insert random helg/festival/resa/blablabla- någon gååång".
Hmm. Föreslår att du kommer igen när du orkat tömma ditt eget minneskort. Ditt mähä.

I övrigt sken solen idag och jag fikade med Helenur. Vi satt på café 60s övervåning i nästan två timmar. Det var fint och botade min bitterhet tillfälligt.

*Notera att jag räknar i facebookpublicerade bilder. För vi vet ju alla att finns det inte på facebook finns det inte alls.
Under veckan jag spenderade i Göteborg i samband med Way out West så började jag och Mirr på en awesomeness-lista. Intellektuellt fick den heta och spellistereglerna var enkla.
- Varannan låt.
- Bokstaven (eller siffran) låtnamnet slutar på ska nästa låt börja med ("The" räknas inte. Låten "The Girl and the Robot" räknas exempelvis alltså som att den börjar på G.)
- Det ska vara BRA låtar, dvs låtar vi tycker om. Inte random låt på random bokstav bara för att man inte kommer på något.
Enkla regler, eller hur?

Vi var oerhört ivriga de där få dagarna och fyllde på listan vind för våg, men när jag åkte hem igen så sinade det lite från båda håll. Vilket ledde till att jag införde regel nummer fyra:
- Är listan inaktiv i fyra dagar, dvs det har gått mer än fyra dagar sedan någon lade till sista låten på listan, låses den och ska delas ut till allmänheten.

Nu har det skett. Lite snabbare än jag trodde då Mirr hävdade att "Den här ska vi fila på i oändlighet!". "Pffft", tänkte jag och ack så rätt jag hade. Börjar med den bästa Kentlåten någonsin och avslutas med Anders Elowsson som spelar lite svensk pop på engelska. 85 spår. Fem timmars speltid. Allt från elektroniskt med Crystal Castles, Danger och IAMX till Death Cab-popigt och Stars-mysigt och Bristish Sea Power-rockigt till Mountain Goats lo-fi och isländskt med Jónsi - både med och utan band.

Från oss två till er alla. Mill&Mirr presenterar härmed intellektuellt.
(Bilden är från post-Way out West -08. Jösses.)

Första skolveckan i mitt nya liv är officiellt avklarad.
Tre föreläsningar, sju timmars skoltid. Just nu håller vi på med design genom tiderna. Främst 1900-talet visserligen. Är framme i slutet av 20-talet - Art Deco och sånt ni vet. Himla intressant och våran föreläsare är kalasbra. Dock är hon lite virrig så man hänger inte med hela tiden, men det är fint ändå.
Har dessutom redan lyckats göra bort mig i form av att jag panikslaget (Problem med SL, vad annars?) rusat in i min sal, tre minuter försenad, och satt mig ner för att efter ett par sekunder inse att "Vänta. Det här är inte min klass.." En titt i kalendern senare inser jag att jag inte börjar förrän om två timmar och därmed har bitit sönder mina naglar över pendeltåg som inte kommer totalt i onödan och visst hade hunnit äta frukost.

Ikväll tänkte jag åka till Strand och kolla på Danger, men sen kom jag på att jag fick avslag på mitt studiemedel för en vecka sen och är en lite fattigare student än alla andra. Typiskt.