Mannen bakom The Mountain Goats heter John Darnielle. Han har gjort lo-fi indie folk-musik under samma namn sedan början av 90-talet och för mig är han en av de bästa låtskrivarna idag. Mest för hans fenomenala och smarta texter.

Första gången jag medvetet hörde en låt av denne fantastiske man var någon gång under 2005 när jag tittade på Weeds. I slutscenerna spelades det något simpelt, med nära på bara en gitarr och några klinkanden på ett piano. Texten handlade om råttor i lastutrymmet, gift i berggrunden och stickor i skrivbordslådor. Jag blev helsåld och försökte memorera en rad jag kunde googla för att kunna få reda på vad det här mästerverket var för något.
Sen var jag fast. Låten jag hade hört var Cottons, spår nummer elva på den absolut fenomenala skivan ovan och även den låt jag idag klassar som min favoritlåt of all times. Och så har jag ju döpt hela den här bloggen efter de första textraderna. (Mitt trådlösa nätverk heter även "the cargo hold". Fast det kanske var en overshare haha.)

"This song is for the rats
who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold
were just about to blow"

The Mountain Goats är också min idag mest lyssnade artist på last.fm. Ack, the power of tv-series.

Lyssna på hela albumet på Spotify här.
Eller om du bara vill höra Cottons, på youtubeklippet nedan.this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

2 (kärleks)brev
▼ Louise
2011-02-21 17:05:17 // URL: http://andvari.blogg.se/

Tycker om att vara vän med dig, man får massa bra musiktips.Lyssnar på Cotton och gillar det skaaaaaaaarpt! Ska definitivt lyssna mer, ja.

▼ aliciasivert
2011-03-08 23:58:49 // URL: http://aliciasivert.blogspot.com/

Jag älskar sånt här. Kärlek vid första öronkastet och att få höra någon annans historia om ett ord eller två i kombo. Det finns så mycket tankar bakom bloggtitlar och det gör mig glad.

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER