Detta är del ett av vad som är tänkt att vara någon sorts allmän uppvisning av vad jag samlat på mig för skivor genom åren. Meningen med det hela är en blandning av att jag vill:
1. Sprida vidare makalös musik jag själv tar som en självklarhet till alla andra som inte ens visste att den existerade.
2. Skryta med min skivsamling - rätt och slätt.

Först ut är Peggy Lejonhjärtas "Viskningar och Rop", som kom ut 2004 och är deras första och hittills enda utgivna skiva. De kom, turnerade ett år, och försvann sedan ungefär lika snabbt igen. De två broderpar som utgör bandet spelar på senare år med bland andra Lars Winnerbäck, Markus Krunegård och Moneybrother. En av dem blev utsedd till Årets journalist 2006. Och de har ett i stort sett komplett album som ligger och väntar på att ges ut, men hittar ingen som vill ge ut den. (Något som får mig att koka inombords.)

När man säger "svensk pop" tänker nog de allra flesta nog på Håkan Hellström. Jag klandrar inte er som gör det, för det är inte särskilt konstigt med tanke på vilken otroligt framgång han haft under det senaste decenniet. Lägger man ihop det med det faktum att jag genom åren bara stött på två personer som vetat vad jag pratat om när jag nämnt bandnamnet visar att de inte är det flaggskepp för svensk pop jag önskar de vore. Dock kommer Peggy Lejonhjärta för mig alltid att vara "Svensk pop när den är som allra bäst" - om ni håller med mig eller inte är upp till er själva.

Då de är lite för häftiga (......) för att finnas på Spotify får youtube hjälpa till med exempel på deras excellens.

1. Sista Styverns Trappor
2. AB Stockholmshem
3. Förlorare
4. Spår nr 6
5. To Lisa, Whenever I May Find Her
6. (Framåt är Bakåt och Bakåt är Fel) Stopp!Så. Om du nu är en såndär som tycker Peggy Lejonhjärta är magiska har jag en överraskning åt dig.
Hittade nämligen ett extra exemplar på Myrorna för ungefär en månad sen, men lämnade då kvar det för att.. ptja.. Själv har jag den ju redan och jag tyckte att någon annan borde få chansen.

Men.
Nu var det ju så att den fortfarande fanns kvar när jag var där senast.. Och jag kunde inte lämna kvar den igen och hoppas på att den kommer till någon som uppskattar den som man borde. Med andra ord tog jag saken i egna händer, köpte den och tänkte nu lotta ut den till någon vänlig själ som behöver lite mera pop i sitt liv.

How to:
1. Skriv en kommentar. Om vad som helst. Gärna något fint popminne eller så, men något i stil med "Jag vill vara med", "Geeee miiiiig" eller "Åååååh. Jag vill ha!" funkar lika bra.
2. Skriv med din mailadress så vi kan fixa logistiken om du vinner.
3. Tryck på Send-knappen.

Vinnaren dras.. ehmn.. på söndagkväll (9/1). Säger vi.
GOGO!
Slut! Vinnare blev Louise.this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

9 (kärleks)brev
▼ Louise
2011-01-05 02:30:35 // URL: http://andvari.blogg.se/

1. Du är bäst som ska visa upp din skivsamling. Älskar till döds för det.

2. Jag har hört namnet Peggy Lejonhjärta susa förbi mig otaliga gånger, men.. Aldrig tagit tag i att lyssna in mig. Precis sådär som jag alltid gör, av ren slöhet och ja.. dumhet.

3. Precis pga punkt nummer två borde jag få "Viskningar och Pop" - så jag får uppleva the real deal svensk pop strömmandes ur min (framtida) ljudanläggning á la tiotusenkronors-klassen. Fast.. jag skulle lyssna på den innan jag köpte där där nya ljudanläggningen, såklart.

4. Du är tuff som har en utlottning såhär.

sv: 5. Jag vill slå dig liteliteliiiiite för att du har köpt den vinylen. Huh. FAST, jag har Transatlanticism på vinyl. Den du!!

▼ Elin
2011-01-05 10:43:13 // URL: http://elinastrid.blogspot.com

Åh Cami! Viskningar och rop är en av de mest geniala skivor jag hört. ÄLSKAR Peggy Lejonhjärta! Kan någon jävel ge ut skivan nu då så vi slipper vänta längre!

▼ Emil
2011-01-05 12:44:49 // URL: http://emiloskarjohan.wordpress.com/

När jag var på Popidyll i Kalmar för första gången spelade en lite halvtrist popduo från Stockholm. Jag hade lyckats fixa mig in på gästlistan och hade inget bättre för mig en kylig fredagsnatt. Hade intervjuat bandet tidigare samma dag och gick till spelningen med anteckningsblocket, med förhoppningen om att kunna få nya uppslag. Det fick jag inte, spelningen var en trött föreställning och publiken lite lätt vinterapatisk och sådär genuint oinsatt i musiken.Jag minns inte särskilt mycket av själva spelningen, däremot minns jag en salongsberusad yngling i min egen ålder. I mitten av spelningen får jag frågan om vilken tidning jag skriver för. Jag tittar upp, möter en nyfiken och lätt grumlig blick. Jag förklarar hela historien om intervjun och varför jag nu står med ett anteckningsblock i handen. Han nickar förstående. Det blir tyst några sekunder. Sedan säger han, lite halvhögt; "Jag tycker att de är så jävla dåliga, bandet alltså". Jag håller med och diskussionen tar fart. "Vet du vilken som är Sveriges bästa popskiva?", frågar han tills slut. Jag passar frågan och får höra facit. Viskningar och Rop, heter den visst.Och fram tills idag har jag inte hört en enda låt från skivan. Nu har lyssnat igenom de sex låtarna här ovanför. Visst var han något på spåret, den där berusade snubben på Popidyll.

▼ Elin
2011-01-05 13:44:53 // URL: http://elinastrid.blogspot.com

Emil, vilken fantastisk berättelse!

▼ Astrid
2011-01-05 15:13:26 // URL: http://asdrid.blogg.se/

Sv: åh tack så mycket!

▼ Carita
2011-01-06 02:56:55 // URL: http://carita.devote.se

Men oj vad jag aldrig hört dem tidigare. det är ganska synd för de där sångerna var fanimej bland dem bättre.

▼ Hanna
2011-01-06 10:46:20 // URL: http://owls.blogg.se/

Ja, det hade ALDRIG varit fel med en sån skiva i skivsamlingen. Har faktiskt, tro det eller ej, letat efter den.

▼ Anneli
2011-01-12 14:26:21 // URL: http://utanettord.devote.se

Vad kul detta var att läsa! jag hade ingen aning om att detdär med skivan och att ingen vill ge ut, det är ju helt brutalt nästa, för deras musik är genialisk & det var ju synd att jag hittade din blogg idag. Då kan ju inte vara med och tävla, haha. Ha det fint!

▼ sandra
2011-01-30 21:21:38 // URL: http://zerozeroni.tumblr.com/

åh peggy lejonhjärta var en stor favorit hos mig när jag var yngre. nog tack vare lars winnerbäck faktiskt. såna här inlägg är förvörigt jätteroliga att läsa:)

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER