► Insåg i lördags att jag inte vet hur jag ska betala min hyra på måndag. Insåg att det inte spelade någon roll att jag suttit uppe till efter tolvslaget den sjuttonde för att lämna studieförsäkran tidigast möjligt och därmed ha en chans att få pengarna i tid trots CSNs galna handläggningstider. Det är ju ingenting alls så länge man inte är registrerad på vårterminen. Och det kommer inte hända förrän, om turen är på bra humör och lärarna inte är segare än vanligt, på torsdag. Eller fredag. Och så ännu mer handläggningstider.
Men pengabrist ordnar sig i slutändan. Det gör det. För mina föräldrar är snällare än jag förtjänar och jag kommer vara skyldig dem ett mindre slott innan jag hunnit fylla 25. Det är då skuldkänslorna träder fram och säger att de alltid kommer finnas där och påminna mig om att jag aldrig kommer kunna ge tillräckligt tillbaka.

► Rensar och räknar ihop fragment av 2010. Hittar minnen i form av kvitton från Hemköp Stigbergstorget, den extrainköpta tågbiljetten hem på grund av stoppsignalen strax innan Sundbyberg, ICA i Emmaboda och 10-bitars på sushistället i Uppsala. Det hände så mycket och ändå minns jag inget av det så länge jag inte har ett konkret bevis mitt framför ögonen. Alla de bra sakerna samlas och gömmer sig allra längst bak.

► Och så är den här igen. Ensamheten. Den där jag annars brukar omfamna hårt men ömt. Lite som om man inte sett den på flera decennier. Den som varit den enda som alltid funnits där ända sedan jag började minnas. Den som tidigare än vanligt gjorde mig självständig och fick mig att inse att inget blir gjort om man inte gör det själv. Den som intalat mig att alla andra bara sviker, ljuger och skrattar bakom ryggar.
Den som jag just nu önskar ond bråd död.
Och att jag aldrig behövt stöta på den alls.

► Tänker jag att jag också vill skriva om perfekta nyckelben, mjuka läppar i nacken och ögon djupare än oceaner. Men att skriva om saker man inte har och aldrig har haft tycker jag bara är bluff och båg och till för långa romaner - inte för löjliga utfall på allmän plats.
Tänker att det vore ganska fint att hitta någon man tycker om som är allt annat än de där som only tell me they love me when their drunk. Att aldrig mer behöva känna att en dialog med undertecknad bara kan uthärdas och hållas vid liv när part tvås promillehalt skjuter i höjden.
För det är inte särskilt vackert, eller romantiskt, eller sagolikt.
Det är bara så det är.this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

8 (kärleks)brev
▼ Louise
2011-01-25 15:52:25 // URL: http://andvari.blogg.se/

Jag tycker synd om dig och att det ska krångla med csn och pengar hela tiden. grh. Håller tummarna för att det fixar sig snart, för den där känslan av att man bara får och får från sina föräldrar utan att riktigt kunna ge tillbaka är dum. (fast man får ge tillbaka sen när de är lite lite äldre, i form av jättemycket kärlek och omtanke!)Ensamhet är svårt.. För samtidigt som det ju är så viktigt att kunna vara ensam, trivas med att vara själv, blir det så hemskt när man Känner sig ensam. Jag tror jag skrev ett essä om just det där, och har hållit ett tal om det också. (alla förutom min lärare tyckte om det - kul liv). Jag vet inte vilket som är värst, vara van vid ensamhet eller vara rädd för den eftersom man aldrig riktigt upplev den?Jag är egentligen lite bluff och båg. Ungefär hälften av det jag skriver om kärlek har inte hänt, och kommer aldrig hända (försådanasakerskerbarainte). Och att hitta någon som man tycker, som tycker om en tillbaka, det kommer. Antagligen kanske när man minst anar det. Så försöker åtminstone jag tänka för att hålla något slags hopp vid liv. Eller okej, jag slutar aldrig hoppas hur trasigt allting annat än här (både min största styrka och svaghet). Men kärlek kommer. Det är jobbigt att behöva "vänta" men knepet är nog egentligen att inte vänta.

Hrm, mina kärleksråd är alltid så.. kloka. Eller inte. Jag bara tömmer ur mig klyschor, egentligen..

▼ angie
2011-01-25 19:45:36 // URL: http://radiosong.blogg.se/

åh hade glömt sushin men kom ihåg den jättebra nu. ska göra en superrecap: det var mikaku's sushi (uppsalas bästa sushi tror jag bestämt). jag hade en sushi period och tyckte att det lät väldigt bra med ett stopp på mikaku's. det var pisskallt och asjobbigt att gå dit, trots att det bara är 3min från uppsalas allra mest centrala plats, stora torget. vi beställde sushi. jag hade precis köpt en kalender som jag tappade bort ett halvår senare (sorgen!). vi tittade på namnsdagar och började prata om namn vi tyckte om. jag kommer inte ihåg vilka namn vi tyckte var fina men det var rätt trevligt.kan dock inte komma ihåg när detta inträffade?

▼ angie
2011-01-25 19:47:08 // URL: http://radiosong.blogg.se/

förresten. lyssnade på cut copy's nya och white lies nya. inte lyssnat på bon ivers än.

cut copy =... it's growing on me!!!!

white lies = bra men lite besviken

▼ Alicia
2011-01-27 22:35:30 // URL: http://aliciasivert.blogspot.com/

Men älskade bästa syster! Stoppsignalen i Sundbyberg var inte en av De Bra Sakerna. Den hade varit det om den inneburit att du inte kunnat komma härifrån alls någonsin utan behövt bo på samma kvadratmeter som jag, Miriam och pygmépuff-hunden. Nu kom du ju hem ändå, bara försenad och författigad = typiskt dum sak man får glömma bort.

Jakes magrutor och uppåtmungipor nån timma tidigare hörde däremot till De Bra Sakerna. Plus 'något som glittrar' och att din kavaj speglade sig i pendeltågsfönstret som en hel discolampa. Det var en alldeles finemang dag!Vidare var det hemskt vackert det här, även om du inte tycker det. Personligen tycker jag att du är fascinerande på alla plan - skulle man kanske kunna författa det.Längtar nåt alldeles kolossalt till imorgon. Då ska vi bara råka springa på nåt på-tal-om-kinky-material på Nordiska. Har hört att det kryllar av dem på Djurgården. Och han ska vara fett keeper-material så du kan ha nåt konkret framför ögonen jämt.

▼ johanna
2011-01-29 17:06:56 // URL: http://kattenjohanna.blogspot.com

tycker så himla mycket om din blogg även om vi inte känner varandra.

▼ Emil
2011-01-30 01:57:29 // URL: http://emiloskarjohansson@gmail.com

Jag beundrar och avundas din uppriktighet. Och kanske är det bara jag, men hur kul är det att läsa om perfekta nyckelben i all evighet? I många fall rör det sig om ytliga fantasier som åtminstone jag gott klarar mig bra utan.Det är svårt att ge råd eller uppmuntran kring ensamhet. Det handlar mycket om att omge sig med människor man gillar, blicka framåt och göra det bästa av situationen. Eller nej, det där lät bara dumt. Det finns ett ordspråk som lyder; "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Jag vill gärna tro att det stämmer och försöker därför ha det som motto under korta som långa vänteperioder, vad det än gäller.Jag vill inte låta predikande, men det är klart att du kommer hitta någon, förr eller senare. Ibland tar det tid, och det hör på sätt och vis till. "Someday you will be loved", som Ben G så fint skrålar.När jag kollar igenom min kommentar inser jag hur lite jag egentligen bidrar med. Wellwell, det är väl tanken som räknas. Du är grym, hoppas fler inser det.▼ sandra
2011-01-31 17:15:23 // URL: http://zerozeroni.tumblr.com/

sv: åh, har du köpt singlarna på iamxboutique? har funderat på att köpa dem jättelänge nu men man är ju som man är... lat. och snål? the alternative hade varit helt underbar att få äga, men som sagt, verkar inte finnas någonstans? hoppas de trycker upp några i framtiden! blir det någon iamxkonsert för dig nu i mars eller?:)åh, haha! ja är det något jag är stolt över är det min kate bushsamling. fast självklart ska du stoltsera med din lionheartskiva:D

▼ andreas
2011-02-02 15:28:07 // URL: http://popluggen.blogg.se/

älskar broccolibilden!! och många av dina andra bilder också.

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER