Kom tillbaka från ingenstans sent den tjugonionde. Med buss istället för med tåg då det var, gissa vad, inställt. På bordet hittade jag Stockholm S/S11 och en lapp med tack för lägenhetslånet. Varsågod och please come again osv. (Och ta med dig PS3 och FFXIII för bövelen)

Någon sorts resumé av året som gått vet jag inte om det kommer bli. Kanske, kanske inte. Mest för att jag inte riktigt vet vad jag åstadkommit under 2010. Det känns mest som ingenting när jag tänker efter. I alla fall om man ska jämföra sig själv med resten av sin vänskara som jobbar och flyttar till länder vanliga Johanssons som jag bara drömmer om att göra. Vad har jag gjort? Misslyckats med att få tag på ett jobb i ett helt år och sökt till högskola igen för att jag inte visste vad jag skulle göra annars.
Flyttat till en Stockholmsförort? Ja. Jo. Men vad är det i jämförelse med, exempelvis, Paris?

Det roligaste jag fick i julklapp var ett nytt objektiv. Det mest nödvändiga blir en delad förstaplats mellan elvispen och vattenkokaren. Det mest överraskande var en vitt armbandsur. Det mest förutsägbara var ett par kängor (då jag köpte dem själv bara för att mormor skulle kunna slå in dem.) Det mesta var inte särskilt intressant för fem öre, men rätt trevligt ändå (stekpanna/matberedare/muffinsplåt/värmedyna/trådlöst tangentbord/etc.)

Igår var det nyårsafton. Jag orkade inte med att ännu en högtid går ut på vem som minns minst dagen efter och satt hemma i soffan och spelade Kingdom Hearts. Dock kände jag att röra på mig lite - det behövde jag. (1.) Så jag tog på mig mina Martens och vandrade iväg till tåget. Promenerade raskt genom snöstormen till Slussen och hann precis stanna till mitt i tumultet när siffrorna ändrades till 00:00 och alla brast ut i någon sorts glädjetjut. Vandrade vidare igenom folkhopen (Jag svär, hade en till slängt sig ut framför mig med ett "Tjaaaa stumpan!" hade han fått en rak höger.) och stannade till på (2.) Katarinavägen för att titta på (3.) raketerna. Någon kvart senare tyckte jag att det fick räcka och vandrade tillbaka till (4.) Södra Station igen. Efter att ha tagit av mig hatt, halsduk, cape och skakat av dem grundligt (5.) tog jag en bild för att se hur mycket smink som runnit bort nedför kinderna i ovädret. Inte alltför mycket. Väl hemma igen åt jag några till av (6.) maränggranarna jag gjort tidigare under kvällen. Måste lära mig att de ska vara längst ner i ugnen så de inte blir så bruna.

Idag började jag dagen och året med att möblera om lite. Sängen står mitt i allt och det är nog inte särskilt praktiskt, men just nu bryr jag mig inte alls om funktionaliteten.
Önskar ungjävlarna kunde sluta leka med raketerna.
Nyårslöften? Nehej du. I don't roll like that.this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

8 (kärleks)brev
▼ H
2011-01-01 23:46:58 //

men åh. så fina skor.

▼ Hannan
2011-01-01 23:47:36 // URL: http://musikpolis.blogg.se/

(det översta var från mig)

▼ Emil
2011-01-02 00:27:22 // URL: http://emiloskarjohan.wordpress.com/

Du gjorde helt rätt, konventionellt nyårsfirande är högst överskattat. Vad var det för objektiv du fick? Är själv rysligt sugen på något åt telehållet.

▼ Emil
2011-01-02 01:51:36 // URL: http://emiloskarjohan.wordpress.com/

Sv: Jag förstår vad du menar. "Lonely in a crowded room" och allt det där.Förträffligt objektiv du fick, om jag minns rätt testade jag det i somras när jag var vikarierande lokaltidningsfotograf. (Man måste passa på att botanisera bland objektiven när man väl får chansen.)Jag har bara kitobjektivet och det fasta på 50mm, vill gärna öka brännvidden för att ge mig själv fler valmöjligheter. Dessutom verkar teleobjektiv ganska användbart för fotojournalistik. Men jag är inte helt säker än, och har inget specifikt objektiv i sikte. Största nackdelen med tele är väl egentligen att vikten, det är ganska osmidigt att bära kring på. Precis som du börjar jag snegla mot bättre kamerahus, typ 5D. Min 400D har just fyllt tre och funkar prima, men lämnar ändå lite att önska i bildkvalité.

▼ katarina
2011-01-02 12:28:53 // URL: http://babyyourelemoninmyeye.blogg.se/

hej. älskar nyårsbilderna - hemskt härliga. måste fråga hur du fått sådan skärpa i bilderna samtidigt som du har en sådan lyster i ljuset liksom? färgerna är fantastiskt skarpa liksom. (svårt att förklara) har du några relativt enkla tips? lång slutartid eller inte - använder du stativ förresten? eller är det bländarinställningen, iso? redigering i photoshop? alla tips är välkomna och tack för inspirationen!

▼ Louise
2011-01-02 16:40:59 // URL: http://andvari.blogg.se/

Min tanke var att jag skulle fira in mitt tjugohundraelva på ett lugnt och fridfullt sätt. Dricka té, sittandes på golvet, och prata natten igenom men någon vän. Det blev inte riktigt så, men jag är nöjd ändå.Objektivet looks awzm!! Eller ja, fotona är fantastisk i skärpa och ljus! Fyrverkerifotot är ursnyggt. Blir lite annorlunda med båten.Let this year be awzm!!!!!!!!

▼ katarina igen
2011-01-03 16:30:30 // URL: http://babyyourelemoninmyeye.blogg.se/

(nu ska jag jävlar lära mig) okej, tack snälla du för hjälp1 men jag förstod inte riktigt allt.. :) hur ljusar du upp skuggorna när du tar bilden? och vad är curves? i photoshop tar jag för givet men jag känner inte till inställningen.. (och sen är jag en data-idiot egentligen. kan lära mig en sak i taget. ungefär en gång i månaden. sen blir det för mkt.) men resten hängde jag med på! tack igen och på förhand och så!

▼ bella
2011-01-13 22:41:14 // URL: http://disabella.devote.se

Du är så gullig!!

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER