För några år sedan kollade fina Miriam upp lite bakgrundsfakta till en av alla fina Sufjan-låtar. Det visade sig att man i Illinois firar, den första måndagen i Mars, en högtid till minne av Casimir Pulaski (född Kazimierz Pułaski) som var en polskfödd officer känd för sina insatser i det Amerikanska frihetskriget.
Igår påminde hon mig om vilken dag det var och vi försökte ännu en gång komma på något eget fint sätt att uppmärksamma det hela. Tyvärr har någon tillräckligt bra idé fortfarande inte lyckats dyka upp, så tills den dagen kommer får jag nog nöja mig med att sitta och lyssna på låten med repeat-knappen intryckt. (Och hoppas lite på att kunna få sjunga med i den på riktigt om ungefär åtta veckor.)

Ha en fin Casimir Pulaski day, folks.this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

2 (kärleks)brev
▼ Zandra
2011-03-07 09:41:33 // URL: http://fyrahundrafem.blogg.se/

Måste bara skryta med mina polskaskillz och säga att jag listade ut att det var en polack redan vid parantesen med det egentliga namnet. För "Kazimierz Pułask" låter sådär himla polskt. Plus!!! Ser du det där L:et med ett streck tvärsöver? Polen är det enda landet med den bokstaven, om jag minns rätt. Bokstaven uttalas "äow" typ.Och... Hur firar de dagen i Amerika? Jag får se till att lyssna på Casimir Pulaski day flera gånger om. För att fira, liksom.

▼ Niklas Hubert Alsten
2011-03-10 00:54:37 // URL: http://decipher.blogg.se/

Aah.

Jag har alltid småundrat vad som menas med dagen! Däremot så hindrar det mig inte att lyssna (och älska) låten. Jag vet att jag är lite sen men... Happy Casimir Pulaski day!Och jag tar av mig hatten inför dig. Det är dududu som har ()-vinylen! Helt otroligt vad avundsjuk jag är på dig. Ska försöka att köpa den så snart som möjligt.En liten fråga... Jag ser att du använder namnet spetsparasoll. Är det möjligtvis du som är spetsparasoll på lookbook.nu? För i sådana fall följer jag dig där!

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER