Fredagsutflykt till Uppsala för att göra mest allt och ingenting. Uppsala slott, botaniska trädgården, Domkyrkan och den första sushin jag haft samvete att äta sen min födelsedag i december (då jag FICK en meny). Av någon anledningen verkar alla andra ha mindre räkningar än jag. Alternativt inte lika stort behov av att ha ett massivt sparkonto.

Slutdestinationen, och meningen med hela resan, var Angies vernissage som går att se på Svartbäcksgatan 28 fram till 4 juni. Gå och titta om ni har vägarna förbi för all del.Precis när jag hade svarat på de andra elva frågorna så fick jag elva stycken nya från Minda. Så jag svarar väl på dem också bara för att kunna skjuta upp ekonomistyrningspluggandet litelite till.

1. Vad är du bäst på?
Utöver svaret jag gav i den förra frågerundan så är jag bra på att komma i tid till saker (som inte är trista föreläsningar med dåliga lärare) och ge mig in i diskussioner där jag försvarar SL mot folk som anser de är dyra, ”alltid sena” och dåligt organiserade när de bara inte har något annat att jämföra med. Testa att bo i vilket annat län som helst utanför storstadsregionerna där bussen går varannan timme (om du har tur) och ett månadskort mellan två specifika orter (Endast! Inget länskort där inte.) kan kosta 1250 kronor. Och här får man dygnet runt, hela länet, med bussar, tåg och tunnelbana ungefär var tionde minut för 790 kronor. Ni som gnäller borde skämmas och flytta till en småstad något år för att få lite perspektiv på saker och ting.2. Om du måste välja ett enda yrke att jobba med resten av ditt liv?
Det är en utav de taskigaste frågorna jag tror man kan ställa till mig, för jag vet verkligen inte vad jag vill göra med mitt liv. Jag vill ena veckan bli programmerare och andra veckan AD eller något annat inom formgivning och tredje veckan jobba med logistik och fjärde veckan med PR (på ett ungefär).

3. Dina finaste plagg?
Hm. Kanske min Carin Wester-kjol och den svarta klänningen från Zara. (Gud, vilket trist svar.)4. Att aldrig mer vakna i tid eller att alltid behöva vara den som går hem först?
Jag är redan den som alltid går hem först HAHA. Dessutom är att vakna för sent på dagen och missa viktiga saker en av de värsta sakerna jag vet.

5. Din bästa kärlek?
Känns ju förbannat smörigt att säga Björn, så det gör jag inte. Väljer istället mat. För utan god mat så vet jag inte hur någon människa kan vara lycklig.6. Om du bara fick äta en enda maträtt resten av ditt liv, vilken skulle det bli?
Kan man säga potatis? Isåfall potatis i alla dess former. Mos, pressad, klyftor i ugn, gratäng, etc. Potatis är den bästa råvaran som jag anser passar till allt beroende på hur man tillagar den.

7. Att alltid ha lite skoskav eller alltid ha fula skor?
Skoskavet anyday. Till slut borde ju hälarna så härdade att det inte gör ont längre. (Hoppas jag)8. Vad är du dålig på?
Jag är sämst på att laga mat. Kan bara göra typ tre maträtter totalt och sås är jag katastrofalt dålig på. Det är därför Björn är den som lagar mat och jag den som diskar, jappjapp.9. Är du samma människa i stora sällskap som du är med bara en person?
Det är jag nog inte. Jag är ganska löjlig (och jobbig..) av mig när jag bara är med människor jag känner en och en eller i mindre grupper. Är ganska tillbakadragen i början om jag hamnar på en fest med massa människor jag inte känner för att observera hur de agerar och hur jag därför bör agera för att göra ett bra första intryck osv. Annars bryr jag mig nog inte.

10. Absolut bästa artisten?
Har i flera år sagt att jag inte har någon favoritartist och det kommer jag nog heller aldrig ha. Det finns liksom ingen som sitter där allra längst uppe på piedestalen och har sin fasta plats där utan det flyttar runt vecka för vecka. Tycker man inte kan ha ett favoritband/artist heller för då måste hen vara väldigt flexibel om man ska kunna täcka in alla moods från idag-är-jag-dansdansdans-glad till mitt-liv-suger-allt-är-åt-helvete-ledsen.11. Aldrig mer se konst eller aldrig mer kunna prata?
Det beror ju på vad man definierar som konst. (För att återuppta den ständiga frågan som ställts oh så många gånger på mitt program – ”Vart går gränsen mellan design och konst egentligen?”) Fast inte kunna prata mer skulle nog kännas helt okej ändå. Man kan ju trots allt kommunicera på andra sätt – där konst är ett utav dem.

Okej, den här gången ska jag väl skicka vidare elva frågor åtminstone. Ni som ska svara (om ni vill förstås) är: Louise, Angie, Erika, Amna, SaraAstrid, Helene, Johanna, ElinSandra, Hanna.

1. Har du någonsin fått höra att du är lik någon? Om ja, vem?
2. Samlar du på något nu eller haft någon samling när du var mindre? Vad?
3. Bästa smaken på glass?
4. Vart skulle du vilja bo mest av allt i hela världen?
5. Aldrig mer gå utanför ditt hem eller aldrig ha någon att göra roliga saker med?
6. Hur många böcker har du hittills läst i år och vilken var den bästa?
7. Din käraste ägodel alla kategorier?
8. Favoritårstid? Motivera!
9. Något i ditt liv som du ångrar så mycket att det ibland gör ont?
10. Om du fick välja en film att bo i, vilken skulle det vara och varför?
11. Fem saker du önskar du hade tid att göra innan sommaren är slut.
I söndags tänkte vi att vi skulle, så att säga, "fånga dagen". Detta började med att ta kollektivtrafiken till Södra station och promenera till Mosebacke för att äta Jazzbrunch på terassen. Makalöst gott (trots avsaknaden av lax) och världens godaste rosa jordgubbsmousse-bakelse med chokladdroppar på till dessert.

Sedan fortsatte vi mot söder mälarstrand då vi tänkte att det vore ju roligt att kolla in citytunneln nu när de ändå hade någon form av visning utav grövandet. Tyvärr var kön så lång att det var olidligt - något som gjorde Björn väldigt ledsen (som ni kan se). Dock påminde jag honom att vi ju kunde promenera längs kajkanten istället och då blev han genast lyckligare. Ännu lyckligare blev vi båda när vi fick syn på en enhörning i silverklänning ackompanjerad av en varg med sitt huvud och svans i varsin tass.

Sen åkte vi ut till Gärdet för att gå på Sjöhistoriska museet där de hade färgglada utställningar om vad skepp fraktat över världen genom tiderna ackompanjerat med modeller av skepp i alla storlekar man kan tänka sig. Till slut hittade vi en båt som var större än oss båda tillsammans och då var det dags att vandra tillbaka hem längs strandpromenaden bland joggare, barnfamiljer och tulpaner.Miriam. På väg till Berns. Dinosaurietröja. Tvättdag. Jeansshorts. Smoothie. Avokadofrukost. Snöstorm. Öl. Närkeväder. Kudde. Karlberg. Sova middag. Loney, Dear. Fångad. Ropsten.

Tidigare månader hittar du här.
Vill ni följa mig på instagram heter jag spetsparasoll.För vad som känns som ett par evigheter sen (tiden går fort trots att man inte har så särskilt roligt utan mest bara stressklumpar i magen och orosångest hela tiden) blev jag också utmanad, av Linnéa för att vara exakt, att svara på de där elva frågorna som alla andra redan har svarat på både en och två och tre gånger. Det känns som jag är sist ut på grund av min tidsbrist och att alla redan gjort dem, så jag har ingen kvar att utmana känns det som. Därför låter jag nog helst bli.

1. Vad är du bäst respektive sämst på?
Jag är bäst på att prokrastinera. Det finns inte ett enda skolarbete jag gjort i hela mitt liv som jag inte skjutit upp minst en gång. Detta har nu lett till en hel hög med missade tentor så.. don’t do this at home, kids. Nä, men jag är också ganska bra på att säga ganska precis vad jag tycker om hur människor tänker och agerar för att försöka dem få att tänka igenom det hela en gång till. Ibland leder det till att man får tillbaka originella one-liners såsom ”Du är bara avundsjuk.” eller ”Jävla hora.” och ibland möts man av människor som tar till sig kritiken och tänker igenom sina beslut en gång till.
Jag har blivit jättesämst på att sova länge på morgonen de senaste månaderna. Har inte sovit längre än till absolut senast nio oavsett om jag kommit hem vid fem på morgonen eller inte. Ganska skönt då man inte missar något av det lilla dagsljus som funnits hela vintern, men lite jobbigt när det enda man vill göra vissa dagar faktiskt är att sova ut.

2. Vilken superkraft behöver du?
Att kunna göra saker superdupersnabbt just eftersom jag är så himla dålig på att börja med saker i tid. Lever lite efter "Jag skulle inte hinna någonting alls om inte sista minuten fanns" just nu (eller ja, har alltid gjort..) och oftast hinner jag då inte bli nöjd med det jag gör.


3. Är det nåt du tycker evolutionen berövat dig?
Jag skulle verkligen jättegärna kunna teleportera mig. Det har jag velat nästan hela mitt liv och önskan blev inte mindre varken när jag lärde känna Alicia för sisådär sex år sedan som uppenbarligen kände samma starka sug efter denna ypperliga förmåga som jag eller när jag blev helt vidunderligt kär i någon som just då bodde nästan sextio mil bort.

4. Har du slagit dig riktigt illa någon gång? Brutit ben?
Aldrig faktiskt. Detta är ganska fantastiskt med tanke hur många undersidor av hästmagar och dansande hovar jag legat på marken och tittat upp på decimeter från mitt ansikte.


5. Vad är det äckligaste du ätit? Vad skulle få dig att äta det igen?
Det vet jag nog faktiskt inte såhär rakt upp och ner. Måste varit något som min far tvingat i mig någon gång för att ”Man ska faktiskt smaka på allting”. Har valt att undvika att äta saker jag trott att jag skulle avsky som typ bläckfisk.

6. Vad väljer du om du bara får välja över- eller underläpp. Motivera!
Oj. Hm. Överläpp tror jag. För att den har en finare form än underläppen haha.


7. Vilken låt har oftast gått på repeat hos dig?
Enligt min last.fm är det tydligen Jag är en vampyr haha. Skäms nästan lite över att jag också varit arton och tyckt att Markus är det bästa som finns. Annars säger last.fm även Peggy Lejonhjärta - Sista Styverns Trappor, The Mountain Goats - Cotton och Kashmir - Rocket Brothers. Det stämmer ganska bra tycker jag för det är precis de låtarna som aldrig riktigt blir dåliga och uttjatade hur många gånger jag än lyssnar på dem.

8. Vem önskar du att du var kompis med?
Av någon anledning önskar jag nog mest att jag var kompis med alla fina människor som ploppar upp till höger och vänster både framför en på gatan och genom dataskärmen än någon specifik person. Tänker lite att: The more, the merrier.


9. Ditt favoritgodis!
Det finns en typ av lösgodis som jag tror heter typ clementinklyftor. Är formade som citrusfruktklyftor och ganska ljus orangerosa med någon typ av ”socker” på. Finns dock inte så ofta i vanliga lösgodishyllor så jag brukar varva sura saker, typ sodapops och sånt, med vanlig choklad.

10. Var sover du bäst?
Varsomhelst bara världens bästa Björn är där och håller om mig.11. Vad kommer dina memoarer heta?
Ytterst enerverande, men rätt charmig ändå.