För nästan två månader sen gick vi på söndagspromenad genom Örby för att titta på platsen där någon blivit skjuten kvällen innan och bara strosa runt bland alla fina villor i hopp om att få i oss lite frisk luft.  
I helgen har vi haft besök av Louise som tog en detour till söderort efter att ha sett The National i Helsingfors. Efter att hennes milda sjösjuka från finlandsfärjan lagt sig och hon fått lite frukost begav vi oss ut för att gå på museum - det vill säga ungefär det enda jag gör förutom att sitta hemma och gå till jobbet. 
 
 
Det blev Sjöhistoriska där vi tittade på massvis utav skeppsmodeller, lekte sjörövare och tittade på en utställning om sjömanstatueringar och lite om tatueringens historia. Avslutade gjorde Björn under en låtsaspalm i en solstol. Gissningsvis drömmande om något soligare ställe än novemberdisiga Stockholm.
 
 
Söndagsäventyret innebar att vi mötte upp David vid Slussen för att på smidigaste möjliga sätt ta oss ut till Värmdö och Artipelag. Utställningen om svarta tavlan var jättebra och det gjorde ju inte saken bättre att utsikten var ungefär lika bra som utställningen. Det sämsta är ju dock att museet ligger så pass off som det gör och då gratisbussen till närmsta SL-hållplats bara går tre gånger om dagen beslutade vi oss för att gå den där halvtimmen istället. Efter fem minuter började det dock regna och när vi var framme var både jag och David blöta genom två lager kläder (inte Björn då han var nöjd med att ha valt sin vattentäta jacka just denna dag) och satt huttrande på bussen tillbaka in mot stan.