Efter sex dagar inlagd på djursjukhus så fick han äntligen komma hem idag. Från och med idag och tre veckor framåt ska han bära tratt samt försöka att låta bli att röra sig så att stygnen efter operationen inte går upp. Däremellan ska vi torka rent honom med koksalt ett par gånger om dagen och han ska äta antibiotika, smärtstillande, kosttillskott samt ett helt nytt foder. Nu måtte han väl bli frisk på riktigt ändå?
 
PS. Har du inte redan försäkrat ditt husdjur? Gör det nu. Trust me on this one. DS.this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

10 (kärleks)brev
▼ Louise
2014-07-12 22:48:44 // URL: http://vitmossa.blogg.se

Usch vad jobbigt när djuren behöver ligga inlagda så länge. Hoppas att det inte var något allvarligt.

Svar: Det var ganska allvarligt i och med att det handlade om urinstopp och inte blev bättre trots att han var inlagd på sjukhus med medicinering i några dagar, men han verkar vara okej nu. Har ju fortfarande ont efter operationen och så, men han kan åtminstone kissa själv igen!
Camilla

▼ Joe
2014-07-13 00:31:40 // URL: http://yoginijoe.blogg.se

Så söt!! Varför operation?

Svar: Tack. Han har genomgått en penisamputation för att han haft problem med att kissa i över en vecka. Trots medicin och övervakning på sjukhus med medicinering i några dagar blev han inte bättre så veterinären rekommenderade det som ett sista försök.
Camilla

▼ Jessica
2014-07-13 09:31:29 // URL: http://jessicaandersdotter.se/blogg/

Alltså åhhh, så bra att han fått komma hem. Stackars stackars liten. Vad tycker han om kragen? Med Lumos var vi tvugna att sätta fast den på hans sele för annars bara kröp han ur den...

Kram på både katt och matte!

Svar: Han är tillfreds med den. Tror det kan ha att göra med att han varit inlagd så länge och vant sig där. Plus att det märks att det inte är så skönt att röra på sig, så han orkar väl inte bråka med den också typ. Kram.
Camilla

▼ Julia Müller-Sandvik
2014-07-13 10:00:51 // URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/

STACKARS ER OCH HAN! Åh fy, det är ett sådant lidande när ett djur mår dåligt...

Svar: Ja, verkligen. Har nog aldrig känt mig så hjälplös som jag gjort de senaste två veckorna. ):
Camilla

▼ Sofia
2014-07-13 10:35:57 //

Hoppas han blir bra!
Om det är något med urinvägarna så är blötmat bäst. Det innehåller mycket vatten, och man kan själv blanda i mer vatten, som spolar urinvägarna och förebygger urinvägsinfektion och kristaller. Dessutom har blötmat oftast bättre innehåll(högre kötthalt) än torrfoder.
Du kan läsa mer om kattmat här: http://katter.ifokus.se/articles/4d714a68b9cb46223905efec-grundlaggande-kattmatsvett-del-1?articles-1
och här: http://katter.ifokus.se/articles/4d714947b9cb46223905e116-grundlaggande-kattmatsvett-del-2?articles-4

Svar: Tack, det hoppas jag också. Och tack för länkarna, även om jag redan läst dem (och typ allt annat jag kommit över den senaste veckan). Tror absolut att ett av hans största problem är att han dricker lite för lite, men i övrigt så var han tvärtom från den typiske urinproblemspatienten dvs väldigt ung, tanig och icke-kastrerad. Fick igår reda på att det foder jag fick för tio dagar sen även finns i blötmatsform (had no idea), så tänkte höra efter med veterinären huruvida de tycker de är en bra/dålig idé för just hans problem.
Camilla

▼ Camilla
2014-07-13 13:45:52 // URL: http://thisiscamilla.blogg.se

Oj! Vad gick det på om man får fråga?
Var och lämnade in min ena katt hos veterinären idag, på jourtid. Hon har kräkts konstant i över ett dygn så nu fick hon åka in, min lilla. <3

Svar: Totalt för fyra akutbesök, mediciner, inläggning och operation hade det väl kostat någonstans runt 37-40k tror jag. Om jag inte hade haft försäkring alltså. Vilket jag nu hade, turligt nog.
Usch! Det låter ju inte bra alls. ): Hoppas hon får rätt behandling, svarar på den snabbt och kan komna hem och må bra igen! Har du/Hade veterinären någon aning om vad det kunde vara?
Camilla

▼ Sofia
2014-07-14 11:28:56 //

sv: Okej, kom ihåg dock att veterinärer bara får utbildning om foder från fodertillverkarna. Och dom säger ju såklart att deras foder är det bästa och kan bota än det ena och än det andra(vilket det inte kan, det är inte medicin, isåfall skulle det vara på recept). Ibland är det inte nödvändigt att djuret måste äta veterinärfoder utan går bra med tex vanlig mjau blötmat. :)

Svar: Det är jag medveten om, men med tanke på att det är "vanligt foder", förmodligen mest Mjaus blötmat till och med, han ätit tidigare och som sannolikt (inte nödvändigtvis) har varit med om att skapa de här problemen väljer jag att testa något annat för stunden. Tackar jättemycket för din input och håller med om att blötmat är bättre än torrmat när det kommer till urinproblem/kristallbildning pga vattnet, men känner att det jag har nu är värt ett försök. Händer det ingenting med hans kristallhalt på de sex-åtta veckor han ska äta det så får jag helt enkelt testa något annat. Oavsett så lägger jag hans torrfoder sen en tid tillbaka i vatten då han gillar det bättre så. (;
Camilla

▼ Hanna
2014-07-14 21:28:59 // URL: http://ships.blogg.se

Skönt att han har fått komma hem igen, håller alla tummarna för er. <3

Svar: Tack! Det känns hittills bra.
Camilla

▼ Maria
2015-09-04 21:46:41 //

Hej! Gjorde en penisamputation på min katt för några veckor sedan och allt har gått bra. Dessvärre kissar han efter operationen utanför eller på kanten till kattlådan. Är detta något du känner igen och vad gjorde du isf åt det?

Mvh Maria

▼ Maria
2015-09-04 21:47:26 //

Hej! Gjorde en penisamputation på min katt för några veckor sedan och allt har gått bra. Dessvärre kissar han efter operationen utanför eller på kanten till kattlådan. Är detta något du känner igen och vad gjorde du isf åt det?

Mvh Maria

N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER