I början på augusti tog jag, Björn och David ett riktigt snabbt tog som tog oss till sveriges andra kust - den västra alltså. Efter en sväng med elvan till Fjällgatan för att lämna av bagage och hämta vår värd för veckoslutet, Miriam, återvände vi till centralstationen för att promenera bort till Trädgårdföreningen eftersom majoriteten av oss inte varit där förut. Och David hade ju inte ens varit i Göteborg på över ett decennium och ville se allt som fanns.
 
 
Självklart gick vi också in i palmhuset, vilket var sådär jobbigt fuktigt varmt att det knappt gick att andas vissa stunder. I den största salen gick detta dock alldeles utmärkt. Tills vi bestämde oss för att gå upp på det övre planet vill säga där det inte bara var växthusvarmt utan solen även sken så olidigt varmt.
 
 
Efter ett tag tyckte Miriam och jag att det blev alldeles för varmt och bestämde oss för att gå ut i den något svalare och betydligt mindre fuktiga svenska sommaren (som den här dagen nog bara gav oss runt 24 grader i skuggan om jag inte minns helt galet). Vi kikade in genom rutorna för att njuta av grönskan på avstånd, men blev abrupt avbrutna av att några skumma typer stirrade på oss och tog massa bilder. Kolla bara vilka tölpar.
 
 
Vi vandrade vidare mot city för att hämta ut armband och klämma på alla fina Elsa Beskow-grejer som dykt upp på sistone.
 
 
Och innan vi återvände till Majorna drog jag med gänget förbi TGR för att kolla på deras "fast food"-kollektion som jag tycker är jättegrym (hade sedan tidigare köpt strumpor i varje mönster). Björn köpte världens bästa mobilskal.
 
 
Väl tillbaka i Majorna tog vi med oss Emmet för en lång promenad för att se sevärdheter. Gamla hus och sånt. 
 
 
För er som undrar: Nej, Emmet är ingen valp. Han är en fullvuxen North American Shepherd på fem år som bara är så söt och lagom stor att han ser ut att vara en valp. 
 
 
Några timmar senare, efter att vi ätit sushi och vilat lite, gick vi längs andra lång för att hitta något bra ställe som sålde öl och som inte var proppfullt. Valet föll på Pustervik mestadels för att vi kom fram till Järntorget innan vi hunnit bestämma oss och delvis för att vi kände människor som också skulle dit. Så där hängde vi i flera timmar i ett av fönstren på andra våningen innan vi gick hem för att sova inför festivaldag nummer ett.
 
 this song is for the rats who hurled themselves into the ocean
when they saw that the explosives in the cargo hold were just about to blow

0 (kärleks)brev
N A M E:

U R L:

M A I L / S E C R E T S :

T E X T:

REMEMBER, REMEMBER. THE FIFTH OF NOVEMBER