Igår impulsåkte jag till hufvudstaden. Sådär över dagen som man kan göra ibland. Målet var att ge systra mi sin b-daypresent/julklapp och ge henne en kram och allt det där man inte kan göra när man befinner sig 25 mil bort. Knacka på någons dörr utan att denna är beredd på det är bland det bästa man kan göra in my opinion. Det blev lyckat. Vi drack te och letade roliga stadsnamn på en karta över Storbrittanien. Vi kom överrens om att Poney är ett ställe vi måste besöka. Och Bunny. Och Appletreewick. Och Braintree. Och massor med fler namn jag inte ens minns. Vi gav upp när vi kom till Wales och inte kunde uttala någonting längre.

På vägen hem hann jag bara in på Monki och Beyond Retro där de på det sistnämnda stället självklart hade så fina klänningar så jag bara ville svimma. Varför blir jag inte bjuden på galor och dylikt oftare (eller över huvudtaget kanske man borde säga) så jag har en anledning att handla på mig ett blålilaskimrande mirakel.
Dagarna far förbi i ultrarapid. Jag minns inte ens vad jag har gjort de senaste tre dagarna. Så fort går det. Fast ändå går det långsamt. Som om tre dagar varit två veckor. Detta bevisar egentligen bara att min tidsuppfattning är lika skev som min dygnsrytm.
Högtalarna knastrar i bakgrunden.
Funderar över grafiska profiler i dovt limegrönt. Något svenskt. Simpelt. Originellt fast ändå inte. Det blir allt bra i slutändan tror jag nog.
Leker med min nya dator. Min första laptop någonsin. Den första datorn jag haft som jag inte fått av mina föräldrar för att "Äh, den är så gammal så den kan något av våra barn få medan vi köper en ny till oss själva". Extas.
"Fina album från 2009, Sverigespeical". Eller?
Upptagen. Stressad. Trött. Opepp. Snödepp.
Mormor och morfar ska få bilder i vita ramar på fröknarna Johansson.
(klicka på albumet för att lyssna på det)
1. The Mother Hips - Pacific Dust
2. The Builders and the Butchers - Salvation is a Deep Dark Well
3. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
4. Spiral Stairs - The Real Feel
5. Little Hands of Asphalt - Leap Years
6. The XX - XX
7. Telefon Tel Aviv - Immolate Yourself
8. Gossip - Music for Men
9. The Temper Trap - Conditions
10. The Modern Electric - The Modern Electric
11. Wild Beasts - Two Dancers
12. FrYars - Dark Young Hearts
13. Pony Pony Run Run - You Need Pony Pony Run Run
14. Owl City - Ocean Eyes
15. fun. - Aim and Ignite
16. The Postmarks - Memoirs at the End of the World
Lycka är att hitta en Sufjan Stevens-vinyl i brevlådan.


Foto: Miriam McCann / Januari 2008
Dygnsrytmen är skevare än den varit på länge och med tanke på hur få (dvs inga alls) tider jag har att passa är det svårt att fixa tillbaka den. Försöker ställa klockan på åtminstone nio eller kanske tio, men kroppen och hjärnan bara skriker åt mig när alarmet ringer att: "Vad tjänar det till? Du har ju ändå ingenting att göra idag" och med tanke på att jag inte har något motargument över huvudtaget somnar jag om igen.
Snön kom i söndags. Jag har inte ens velat nämna det.  Eller tänka på det. Spöregn och åska och starka höststormar kan jag hantera, men snö gör mig bara deprimerad vilket har lett till att jag inte lämnat mitt rum på en vecka. Igen. Snösorgen har även slagit ut mitt immunförsvar och hejsan hoppsan så hostar jag igen.
Kollar på Dead Poets Society för att jag inte kan få nog.
Kollar Brideshead Revisited och Parfymen för att min ryggrad ryser varje gång Ben Whishaw dyker upp i rutan.
Äter fler celmentiner än jag orkar räkna.
Läser brevet jag fick av systra mi på till min födelsedag och försöker lösa rubikskuben jag fick. Har hört det där med att man ska börja med hörnen, men hur gör man då om alla bitarna är hörn? Dt är nämligen en 2x2-kub och inte 3x3. Jobbigt. Har hittills fått ihop två sidor samtidigt som mest. Känner mig dålig.
Världens bästa halvamerikan kommer och hälsar på vecka två.
Jag tror, med 99,8% sannolikhet, att jag kommer lyssna sönder Yeasayers nya album innan det ens har kommit ut.
(Note: 9 Februari 2010)
Kan inte hitta ord som passar att beskriva hur bra det är.
Death Cab for Cutie, Arvikafestivalen 2008
Min hjärna slutade tänka rationellt i typ tre minuter och när jag återfick medvetandet låg det en pdf-fil med en arvika2010-biljett på min hårddisk.
Vad hände just?
José González / Slottskogen, Göteborg / 9 Augusti 2008Försenad födelsedagssummering:
Kunde varit bättre. Kunde också varit sämre.
Mormor och farmor delade på en vinflaska, vilket slutade med att de satt i ett hörn och fnittrade som om de vore tretton. (Jösses..) I övrigt så  började kalaset i köket/matsalen och slutade i gillestugan framför Wii och biljardbordet. (Jag är fortfarande awesome på baseboll.)

Och, mot förmodan, så fick jag faktiskt en hel del fina grejer. Min MINE-samling blev utökad med fyra stycken limegröna glas. Konsertbiljetter jag velat ha ända sedan jag såg att de skulle släppas. En stilig portfölj som jag nu bara behöver en laptop att fylla med. En vinylspelare, vilket betyder att jag inte längre behöver låna pappas och kan vakna till Karma Chameleon varje morgon om jag skulle känna för det. I övrigt fick jag sånnadär sedlar med siffror på som i söndags byttes ut mot en stol och en glasburk och en klänning. Och ändå har jag fler sedlar kvar.

Har dessutom fått en helt egen helgdag. Den tolfte december är from this moment mera känd som "Parasollets dag".
Och nej, det var inte mitt eget påhitt. Forumfolket är däremot himla påhittiga.
Jaha ja. Klockan passerade tolv och helt plötsligt ses jag som tillräckligt stor för att kunna inhandla min egen alkohol om jag skulle känna för det. Underligt nog känner jag mig varken större eller bättre eller mognare eller snyggare, så jag vet inte riktigt vad det hela baseras på. Säkerligen något som är alldeles för avancerat för att någon annan än de som kokade ihop det hela ska förstå det.
Oavsett hur de nu mäter en människas mognad är jag från och med nu och ett år framåt: Camilla Johansson. 20 år.
Lillasyster i Örebro 23 December 2008Anledningen till varför mitt internet fungerat någonstans mellan inte alls och uppdatera-varje-sida-cirka-tio-gånger-för-att-få-fram-något verkade vara för att vårat modem inte ville vara med och leka längre. Min far bytte till ett nytt. Nu är vi up and running again. Hurra.
Detta fick mig att inse, åter igen, att största nackdelen med att inte läsa igenom de bloggar man prenumererar på varje dag är att efter ungefär fem dagar har man cirka 950 nya inlägg att läsa på en gång. Mindre hurra.
Får se när jag orkar ta tag i det.I söndags var det dags för årets julbord. Tror att det kan ha varit det sämsta julbord jag varit på någonsin. Tråkig lokal. Tråkig mat. Tråkiga värdar. Och som pricken över i:et hade de inga struvor. DET var droppen.
Dagens roligaste bjöd min farbror på. Precis som alltid och som oftast. Han skulle försöka ställa in inställningarna på min farmors lilla kompaktkamera från Samsung. Helt plötsligt utbrister han:
" Ah. Motvindsinställning. Jaha, ja. "
Jag sätter det jag för tilllfället har i halsen och funderar över om jag verkligen hörde vad jag hörde.
" ..Vad sa du det var för inställning sa du..? "
" Motvindsinställning " säger han lungt och knappar vidare.
Jag sitter fortfarande smått chockad och undrar vem som är mest dum i huvudet - min farbror eller Samsung.
Efter att jag återfått medvetandet och bytt ut chocken mot att vara förbryllad ber jag min mor som sitter brevid att kolla vad han egentligen håller på med. Hon kontrollkollar på displayen och säger, med skrattet i halsen:
" Det står motivinställning.. "Egentligen röker jag inte. Inte alls egentligen.
Jag är mera för choklad.
Egentligen.
Men ibland. Som nu. När sängen blir för tom och nätterna för långa och omvärlden känns längre bort än vanligt och inte den starkaste lampa kan skrämma bort mörkret i hörnen.
Det är då önskar jag att jag var där jag var för ett år sedan.
På en av mina berömda nattpromenader.
Nattpromenaderna med Sigur och cigaretter.
De där när man stannade upp, kände hur Decembervindarna från Östersjön högg tag i kinderna, tittade upp på stjärnorna och räknade dem tills man inte orkade längre.
Och sedan vandrade vidare längs Esplanaden.
Nynnandes på Sæglópur.

Tände en till ångestdämpande cigarett.-Min kreativitet är stendöd.
Jag orkar inte ens skriva vackra ord. Trots att jag försöker.

- Blogg esse hatar mig.
Försökt ladda upp en fin bild på José González i tre dygn nu, men det vägrar fortfarande.

- Imorgon ska jag för andra gången sedan jag flyttade hem (21 juli) umgås med någon, inom Närkes gränser, som inte är en familjemedlem.
Nej, jag känner inte en enda människa i staden där jag spenderade mina första 18 levnadsår. Det blir lite så när man är hon-ingen-vill-synas-med hela grundskolan.

- Jag avskyr att inte veta svaret på jobbansökningar.
Snälla, snälla, snälla säg ja. Jag la ner minst fem sjättedelar av min själ i den där ansökningen.
Jo, till tvsoffan för säsongsstarten av På Spåret såklart.
Sorgligt att de bytt programledare. Himla tur att de två nya finns med på min topp fem-lista över svenska tvprofiler. Så alltför illa kan det ju inte bli? Eller?
När man får Docs på posten en mulen, kulen, tråkig, grå, blöt, seg fredag blir världen lite finare.
Lite slitna var de allt.
Fast det gör inget tycker jag.
De kostade ju bara fem guldtior.
Nu var det ungefär ett år sedan jag flyttade till lägenhet nummer två. (3 decemeber 2008)
Har hela morgonen suttit och försökt förstå mig på varför Melissa Horn är så hype:ad. Jag har vänt och vridit och lyssnat om, men ändå förstår jag inte. Hon är fortfarande bara en tråkig brud med en akustisk gitarr som är hyfsat bra på att rimma.
För att kompensera denna meningslöshet fyller jag mina öron med svensk pop när den är som bäst.

Kolla på denna också. "Det finns moln på himlen älskling. Samlar hjärtan i en korg."
(klicka på albumet för att lyssna på det)
1. Monsters of Folk - Monsters of Folk
2. Adam Heldring - Mount Foreverest
3. Butcher Boy - React or Die
4. Doves - Kingdom of Rust
5. Fanfarlo - Reservoir
6. Coconut Records - Davy
7. 1990s - Kicks
8. Deportees - Under the Pavement the Beach
9. Liechtenstein - Survival Strategies in a Modern World
10. Camera Obscura - My maudlin Career
11. Editors - In this Light and on this Evening
12. Bye Bye Bicycle - Compass
13. Joker's Daughter - The Last Laugh
14. Throw Me te Statue - Creaturesque
15. Amy Millan - Masters of the Burial
16. Wake the President - You Can't Change that Boy
Känner mig olidligt tråkig. Och ensam. Gör ingenting mer än att lyssna på musik och diskutera mer eller mindre intelligenta saker med mer eller mindre intelligenta personer över msn. Känner hur backen ner mot svackans botten blir brantare.
Har fått ett munsår också. Kul.